Zobacz pełną wersję : Wrocław
aqua-ariel
12-30-2009, 19:36
Witam, wszystkich forumowiczów z Wrocławia. Poszukuje dobrych sklepów akwarystycznych z fachową obsługą na terenie naszego miasta.
Sam osobiście moge polecic jeden: TRZMIEL przy ul. Rogowskiej (pasjonaci solniczek też znajdą tam coś dla siebie) Pracownicy znają się na rzeczy choc dla początkujących akwarystów nie mają litości i wcisną dosłownie wszystko.
Pomijam wszelkie sklepy akwarystyczne w galeriach i pasażach (ceny są z kosmosu). Pozdrawiam i czekam na Wasze propozycje.
Pomijam wszelkie sklepy akwarystyczne w galeriach i pasażach (ceny są z kosmosu).
To w takim razie sklepów takowych brak. Pozostaje Trzmiel.
Jakby jednak uwzględnić galerie i pasaże, to możesz się natknąć na fachową obsługę w Kakadu w Factory i pedecie i w magnolii podobno też. Jeżeli chodzi o jakieś ciekawostki rybie to tylko Kakadu zostaje (ewentualnie Filemon i inne "marketowe"), w małych osiedlowych sklepikach nic nie znajdziesz.
Osobiście polecam Kakadu na Granicznej, ryb sporo, z gościem zajmującym się nimi można pogadać. Chociaż jak wszędzie, jak się nie znasz to "klient nasz pan i sponsor" i sprzedadzą ci wszystko co tylko ci się będzie podobać albo dasz sobie wcisnąć jako niezbędne ;)
aqua-ariel
12-31-2009, 11:59
Podsumowując we Wrocławiu jesteśmy skazani na zakupy w Pasażu Grunwaldzkim, Galerii Arkady bądź Dominikańskiej. Wielka szkoda. Myślałem, że znajdą się podobne (liczyłem nawet, że lepsze) sklepy do tego na Rogowskiej. Pozostaje internet i giełda na Robotniczej co niedziele, bądź przy ulicy Karmelkowej co piątek.
jest jeszcze belio ulica Na Grobli 24
http://www.belio.pl/
Podsumowując we Wrocławiu jesteśmy skazani na zakupy w Pasażu Grunwaldzkim, Galerii Arkady bądź Dominikańskiej.
Wymieniłeś akurat te najgorsze i najuboższe ;) Factory, pedet i Młyn koło korony o niebo lepsze :)
Igichatsu
01-02-2010, 21:57
Akurat w dominikanskiej bylem swiadkiem doradzania kuli z kolorowym zwirkiem i bojownikiem, "o ten niebieski ladnie bedzie wygladal na tle niebieskiego zwirku", nogi sie ugiely, wziąłem Helenke i w nogi.
Generalnie wszędzie się takie coś może zdarzyć. Bo sklepy galeriowe otwarte są na okrągło a fachowy sprzedawca jak się jeden trafi to już dużo. Wtedy kiedy go nie ma, akwarystykę obsługuje "kto popadnie" więc takie sytuacje jak wyżej są dość częste wszędzie. Trzeba po prostu wyczuć z kim warto pogadać, innej rady raczej na to nie ma. A doradzaniem różnych cudów lepiej się nie przejmować, w końcu złość piękności szkodzi ;)
Igichatsu
01-11-2010, 20:33
Dokladnie Ducze ;P Niestety czesto nie odwiedzam twojego miasta, mozesz cos polecic, jakis sklep gdzie mają duuuuzo gat. ryb?
Tak jak już pisałem, na obecną chwilę najlepiej zaopatrzone w ryby są Kakadu w Factory na Granicznej i w Młynie na Krzywoustego przy Koronie.
Igichatsu
01-14-2010, 16:34
A w okolicach Dominikańskiej?
to ja jeszcze po dzisiejszej wizycie dorzucę KK-du w Renomie,
Kolega tam sprzedający widać stara się, możliwość zamówienia gatunków z poza oferty (trafiają się ciekawe gatunki). wiec w moim osobistym rankingu sklepów wrocławskich pod względem zaopatrzenia w stwory (żywe:)) :
1. kk-du graniczna(chociaż gdyby nie kierownik Łukasz to obraz nędzy i rozpaczy)
2. kk-du renoma (za starania)
3. kk-du młyn (spory wybór)
4. astra-tylko ze względu na fajne crystal red 'ki
pozostałych nie trawię - blee.
aqua-ariel
01-19-2010, 22:52
Dla mnie nowy dla Was pewnie znany naprawde tani sklep Aligator w CH E.Leclerc. Dla przykładu ramirezki 5,5zł (tyle co na giełdzie). Pozdrawiam.
Czy ktoś widział w jakimś sklepie kiryski pigmej? Szukam, szukam i nic :( A, w Arkadach bywają ale cena za sztukę to 15-20 złotych....
Gdzie jest tez duży wybór roślin? Szukam Lobelii cardinalis, Pogostemon helferi oraz Ceratopteris siliquosa
Gdzie jest tez duży wybór roślin? Szukam Lobelii cardinalis, Pogostemon helferi oraz Ceratopteris siliquosa
Np. www.belio.pl na ulicy Na Grobli.
Dzięki, już wszystko znalazłam w Trzmielu.