Zobacz pełną wersję : Ferro-aktiv (żelazo)
Witam
Niby nawoże akwa planta gainer ale niektóre rośłinki sa jakieś troche wyblakłe...
1) Czy po zastosowaniu FERRO-ATKIV czyli dodajac żelazo do akwarium roślinki powiiny sie troche wzmocnić i nabrać mocniejszych kolorów?
2) Czy dotyczy to również roślinek czerwonych?
3) Jak dawkujecie to? Niby pisze 10 ml na 100L co dwa tygodnie, ale się zastanawiam czy lepiej by było np. co tydzień po połowie albo jakoś tak?
Pozdrawiam
Karol Kaniewski
04-06-2004, 14:08
ale się zastanawiam czy lepiej by było np. co tydzień po połowie albo jakoś tak?
Ja tak wlasnie dawkuje. Mysle ze daje to lepsze rezultaty niz 10 ml co dwa tygodnie.
IMHO jesli wlecje raz 10 ml to po 10 dniach malo co juz zosanie tego zelaza w akwa.Moze sie myle.
ale się zastanawiam czy lepiej by było np. co tydzień po połowie albo jakoś tak?
Ja tak wlasnie dawkuje. Mysle ze daje to lepsze rezultaty niz 10 ml co dwa tygodnie.
IMHO jesli wlecje raz 10 ml to po 10 dniach malo co juz zosanie tego zelaza w akwa.Moze sie myle.
Po dwóch dniach to moze zostanie, ale jak sie robi ze 3 podmianki wody przez te 2 tyg. to już po 2 podmiance prawie niema...
Dlatego jestem ciekawy jak inni dawkują...
Karol Kaniewski
04-06-2004, 14:24
Hmmm moze lepiej dodawac co tydzien po 5 ml do podmnienianej wody.
Jacek Pawłowski
04-12-2004, 09:50
1) Czy po zastosowaniu FERRO-ATKIV czyli dodajac żelazo do akwarium roślinki powiiny sie troche wzmocnić i nabrać mocniejszych kolorów?
2) Czy dotyczy to również roślinek czerwonych?
3) Jak dawkujecie to? Niby pisze 10 ml na 100L co dwa tygodnie, ale się zastanawiam czy lepiej by było np. co tydzień po połowie albo jakoś tak?
Witam
AD1 tak
AD2 tak
AD3 Lepiej podawać cześciej mniejsze dawki np.codziennie lub co dwa dni.
Podaje FerroActiv codziennie wraz z wiekszona iloscia po podmianie wody. Roslinki nie narzekaja i odwdzieczaja sie piekna zielenia. Co do PGC temat juz poruszony i widac nie jestes pierwszym, ktory zauwazyl 'male' niedociagniecia Bartka Lipczynskiego. I nie wiem po co tam tyle garbnika .... :cry: