Zobacz pełną wersję : Przetrzymywanie ochotki
Andrezj Kryszewski
03-18-2005, 17:59
Wiatam!
Na czym mozna przetrzymywac zywe ochotki? Ja narazie mam je w sloiku, czym nalezy je karmic, i jak dlugio wytrzymuja?
ja trzymam ja w plastikowych pojemniczkach napelnionych zimna woda, ale woda musi byc wymieniana 2-3 razy dziennie .. ochotki sie nie karmi .. przezywa kilka dni - u mnie do tygodnia
Andrezj Kryszewski
03-18-2005, 18:59
Dzieki za odpowiedz. mam jeszcze jdno pytanie- co to za stworzenie, jest podobne do ochotki całkiem przeźroczyste o połowe mniejsze i porusza się jak larwa komara. Spostrzegłem jedno takie żyjątko w miom akwa wyłowiłem i wrzuciłem do słoika z kawałkie trawy po dwoch tygodniach zzauważyłem znaczny przyrost populacji. Czy to wazonkowce???
z opisu wynika ze to szklarka - inaczej wodzien . jest przezroczysta i troche mniejsza od ochotki - dobry pokarm dla ryb :) ale jak one sie rozmnazaja to nie wiem :(
Dzis zakupilem 1 dag ochotki i Pani polecila mi abym wylozyl ja na gazete, do pojemnika platykowego i przykryc ja gazeta i do lodowki :) powinna przezyc kolo kilku dniu.
Życzę wam powodzenia w hodowli ryb na ochotce. Przecież te badziewie żuje w najbardziej zanieczyszczonym srodowisku jakiemożemy sobie wyobrazić tzn kanały i inne bardzo zanieczyszczone wody a jak wiecie lub nie co za tym idzie ryby choruja na pasozyty w układzie pokarmowym najczulsze są na to paletki, polcam wam coś bezpieczniejszego larwe komara. Mi juz ochotka wyrządziła szkód wystarczająco dużo . Pozdro
Życzę wam powodzenia w hodowli ryb na ochotce. Przecież te badziewie żuje w najbardziej zanieczyszczonym srodowisku jakiemożemy sobie wyobrazić tzn kanały i inne bardzo zanieczyszczone wody a jak wiecie lub nie co za tym idzie ryby choruja na pasozyty w układzie pokarmowym najczulsze są na to paletki, polcam wam coś bezpieczniejszego larwe komara. Mi juz ochotka wyrządziła szkód wystarczająco dużo . Pozdro
Ja nie mialem zadnych przygod z ochotka ani innymi zywymi pkarmami. a karmie nimi ryby od kilku dobrych lat. trzeba brac pokarm ze sprawdzonego zrodla.
Masz racje tylko ze sprawdzonego żródła ale i tak to jest świństwo dla mnie. Pozdro