PDA

Zobacz pełną wersję : Podmiana Obsady

LG
03-17-2005, 20:11
Jaką radzicie Obsade do akwa 68 litrowego hm ? albo moze co byście zmienili umnie w mojim akwa jakie rybki oddac jakie dodac :?

Marcinus
03-17-2005, 20:23
Pozbądz się wszystkiego oprócz kirysków,kup sobie prętniki karłowate i otoski,albo stado neonek.

LG
03-17-2005, 20:41
a wiec tak oddam mieczyki i molinezje no i kosiarki a kupię pretniki i neonny

Marcinus
03-17-2005, 20:43
Oddaj gurami-za małe akwarium!!

Tomi
03-17-2005, 20:49
Nie przesadzajmy. Poza sprezentowaniem komuś kosiarak to nic bym nie zmieniał na siłe.

LG
03-17-2005, 20:58
czy ktos mi doradzi ?
chcem miec skad mniej wiecej taki

pretniki karłowane x4 (1 samiec i 3 samiece0
kirys pstry x6
zbrojnik niebieski x1
Dianema uroista x1
neonn innesa albo inny neonn

eh tylko czekam na spełnienie zamowienia czy bedzie juz w sklepie

Piranha
03-17-2005, 21:01
Nie przesadzajmy. Poza sprezentowaniem komuś kosiarak to nic bym nie zmieniał na siłe.
Dokładnie...

Oddaj kosiarki a reszta moze zostać .
Pozdro

veronika_van_halen
03-17-2005, 21:17
prętniki, kiryski, zbrojnik (ja bym go zastąpiła otoskami, ale zbrojnik tez może być)nony tez mogą być :) Co do dianemy nie wypowiadam sie, bo sie nie znam :P ale czy nie będzie miała troche ciasno??

LG
03-17-2005, 21:20
heh dianema to SUM mało pływa i wogle :] kupiłem go bez jednego wosą ale teraz widze ze mu odrasta no a pozatym dosrasta do 10 cm a więc ?

Tomi
03-17-2005, 21:27
...wiec opiekuj sie dobrze tym co masz i nie wpadaj w panike ( najwyżej daj w prezencie komus kosiatki jak chcesz).

LG
03-17-2005, 21:34
w Prezencie ? niee :] zazwyczaj kupuje w jednym zoologicznym a sprzedaje w drugim :] a co do kosiarek dlaczego jak chcesz ? hm ? przeciez one duze rosną to chyba bede musiał je oddac moje mają juz po 6 cm

rob1979
03-17-2005, 21:42
twoja dianema powinna osiągnąć 15cm - ale nie osiągnie bo akwa za małe...
kosiarki - to samo...
gurami - to samo (wiem bo sam mam w akwa 75l - dorosła samica ma 12cm zamisat 15cm, reszta to młodzież a przeprowadzka niedługo)

XAC
03-18-2005, 08:36
No i jeszcze jeden problem - nie znam tego gatunki dianemki i nie wiem czy nie zczyści neonów.

demolition
03-26-2005, 10:04
Pozbądz się wszystkiego oprócz kirysków,kup sobie prętniki karłowate i otoski,albo stado neonek.

Ej no nie przesadzajmy. Wiadomo, że każdy kupił te rybki i sie w pewnym stopniu może do nich przywiązał. Nie można teraz tak poprostu wszystkiego oddać i zostawić 4 kirysków. Mi tak samo radzono, ale z rad nie skorzystałem. Zostawiłem to co mi sie podobało, a jak po internecie poszukałem to się okazało, że wcale nie będzie tym rybkom u mnie źle. Teraz mam 8 neonków innesa, 2 kiryski pstre, 1 kosiarke i 4 bystrzyki krwiste. Rybcie wyglądają dobrze i ciągle się bawią, więc chyba jest im dobrze :)

rob1979
03-26-2005, 11:56

. Mi tak samo radzono, ale z rad nie skorzystałem. Zostawiłem to co mi sie podobało, a jak po internecie poszukałem to się okazało, że wcale nie będzie tym rybkom u mnie źle. Teraz mam 8 neonków innesa, 2 kiryski pstre, 1 kosiarke i 4 bystrzyki krwiste. Rybcie wyglądają dobrze i ciągle się bawią, więc chyba jest im dobrze :)

skoro szukałes na Internecie wiadomości o kiryskach to powinieneś doczytać, ze żyją stadnie, a nie w parach. moze podasz nam link do stronki gdzie akceptują trzymanie kosiarek w akwa 25l ?
pozdrawiam

demolition
03-26-2005, 15:18
nie było to napisane wprost ale było napisane że tzymanie w małym akwa kosiarki odbije się tylko na jej rozmiarach, czyli nigdy nie osiągnie swoich rozmiarów i co ktoś ma mi zabronić trzymania kostarki w 25l??

Esia
03-26-2005, 17:52
i co ktoś ma mi zabronić trzymania kostarki w 25l??
Ależ skąd! Nikt Ci przecież niczego nie może zabronić!
Nawet gdybyś próbował wszystkie swoje ryby wytłuc prądem, to i tak nic na to nie poradzimy :? Tylko jednego nie rozumiem - po co pytasz o rady, skoro masz je w nosie? Chyba szkoda na to Twojego czasu - skoro sam lepiej wiesz...

demolition
03-26-2005, 18:02
bardzo przepraszam ale nikt tu nie powi że wiem lepiej bo akwarystyka zajmuje sie od 6 miesięcy. Pytając o radę człowiek nie wie jaka bedzie odpowiedź. Odpowiedź do mnie nie zadowalała mnie więc z rady nie skorzystałem. Ot i cała bardzo skomplikowana filozofia

veronika_van_halen
03-26-2005, 18:40
korzystasz tylko z rad które ci pasują???... to dopiero ciekawa filozofia. a włoż sobie jeszcze tam kilka pielęgnic pawiookich, przecież i tak nie urosną!! nikt ci nie może tego zabronić. nie chcesz korzystać z rad ludzi, ktorzy chcą ci pomóc, troche to kretyńske , ale ok...
(ojj, biedna kosiarka :roll: )

OLEJ
03-26-2005, 19:55
Zostawiłem to co mi sie podobało, a jak po internecie poszukałem to się okazało, że wcale nie będzie tym rybkom u mnie źle. Teraz mam 8 neonków innesa, 2 kiryski pstre, 1 kosiarke i 4 bystrzyki krwiste. Rybcie wyglądają dobrze i ciągle się bawią, więc chyba jest im dobrze :)

No to ty jesteś sadysta i tyle. Jeszcze do tego taki sadysta co się pyta a i tak robi swoje. :evil:

Kiryski trzymane w liczbie 2 napewno nie są szczęśliwe (nie wiesz bo nie widziałeś jak się zachowuje stadko 10szt. kirysków w 200l).

Kosiarka... jedna kosiarka :x :x Człowieku zastanów się to są typowo stadne ryby(min. 4 szt) i rosną naprawde duże. W 25l dorosła kosiarka zajełaby Ci pół długości akwa.

Naprawde serce się kraja....

Jak nie możesz mieć większego akwa to kup sobie bojownika/ gupiki/ platki/ stadko małych rybek kąsaczowatych/ parke muszlowców/ ....
Jest wiele pięknych ryb, dla których 25l to jeszcze znośne warunki, ale nie taki delikwent jak Ty musi tam wrzucić KOSIARKE, JEDNĄ KOSIARKE.