PDA

Zobacz pełną wersję : Mini krewetkarium

Bolo
03-17-2005, 16:31
Chce trymac w akwa 14l. 3 - 4 sztuki krewetek. Temp. 25 stopni,woda ok. 7,5 Ph, troche drobnolistnych roslin, korzen (zaden holender!!). Wybralem gatunki:
-caridina cf. babaulti
-Neocaridina denticulata sinensis "Fire Red"
-Neocaridina palmata "Mandarynka"
Moze ktos powiedziec ktory bedzie najlepszy??

NOVINA
03-17-2005, 16:40
Ja moge polecic Fire red zwane tez red cherry. Sam je mam i nie mam z nimi zadnych problemow :D Sa male i piekne i w dodatku obdarzaja mnie potomstwem. CO do babaulti to ich jeszcze nie mam .. ma je Futermelok i z tego co wiem to jemu rowniez sie mnoza na potege :D Mandarynka jest nowoscia ... Atoll sprowadzil je bedac na "wycieczce" w Niemchech, gdzie rowniez byly rarytasem 8) Jako, ze jest to dosc nowy gatunek to za wiele o nim nie wiem.

futermelok
03-17-2005, 21:53
Mam wszystkie gatunki które wypisałes i wszystkie sprawuja sie dobrze, mandarynki coprawda sie jeszcze nie mnoża bo mam je od tygodnia ale to chyba nie o to chodzi co sie mnozy a co nie masz małe akwarium i lepiej żeby ci sie zabradzo nie mnożyły bo możesz w niedługim czasie miec gesto. A pozatym to mandarynki wymagania maja takie same jak reszta krewetek karłowatych. Zato ja polecam najbardziej babaulti zauważyłem że są najbardziej ruchliwe i można sie cieszyc ich zmienności kolorów prawie cały czas mają inny odcien i prawie każda krewetka jest troszeczke innego koloru.