Zobacz pełną wersję : Jak przygotowac pokarm zywy mrozony ???
Mam pytanie >>> co mam zrobic z pokarmem mrozonym (np. rozwielitka a) czy jakos sie go specjalnie przygotowuje (np czy nalezy go dokładnie wypłukac) co nalezy przed podaniem pokarmu zrobic ???? prosze o dobre rady
Marcinus
03-16-2005, 19:53
Przed podaniem mrożonki musisz ją dokładnie rozmrozić i opłukać.
Niewiem czy ja dobrze robię, ale ja po prostu wydziągam z zamrażalnika i wrzucam kostke. Ryby sobie to normalnie jedzą!! 8)
demolition
04-17-2005, 18:36
hyh ja tak samo i rybkom się to nawet podoba :D:D:D (tak myślę)
Grzegorz Pietranek
04-17-2005, 23:07
Niewiem czy ja dobrze robię, ale ja po prostu wydziągam z zamrażalnika i wrzucam kostke. Ryby sobie to normalnie jedzą!! 8)Normalnie jedzą i może im się podoba.. Tyle, że jak się zatrują, albo od zmrożonego pokarmu dostaną jakichś żołądkowych dolegliwości, to przestanie im się podobać.. :?
Rozmrożenie (tj. przelanie ciepłą, przegotowaną wodą) i wypłukanie (pod bieżącą zimną) trwa jakieś 2 minuty - chyba można dziennie tyle poświęcić.. :?
Ale czekaj, czekaj.. Karmisz całą kostką te kilka rybek? :? Ja moją obsadę karmiłem połową kostki, ale powiedziano mi, że mam spaślaki.. Teraz skarmiam 1/4 kostki i się zastanawiam, czy nie za dużo.. :?
demolition
04-18-2005, 13:08
ja kupuje w opakowaniu kostki. i taka jedna kostka to jakby dwie złączone. rozłamuje te dwie i jedną z nich kroje na 4 i tą ćwiartkę od jakiegoś czasu wrzucam do kubeczka zeby odmarzła i potem wlewam wszystko do wody i tyle