Zobacz pełną wersję : [48L] [krewetkarium]
To jest najlepsze zdjęcie jakie do tej pory udało mi się zrobić mojego nowego (starego :) ) zbiorniczka. Akwa przeszło reinkarnację jakieś dwa tygodnie temu ale 3/4 wody było ze starego akwa więc nie musiało dojrzewać :)
W późniejszym terminie nurzańce zastąpi eleocharis :)
Obsada akwa jak w podpisie :)
Pozdrawiam i czekam na opinię, krytykę i wasze propozycje czy coś zmienić :)
futermelok
03-14-2005, 22:29
Bardzo fajny zbiorniczek. Może zdjecie nie jest najlepszej jakosci ale widać że akwarium jest z głowa uzadzone. Ja bym już zawiele w tym baniaku nie zmieniał za jakiś czas samoistnie zdziczeje i bedzie ekstra.
Ps. jakiej długości jest ten baniak?
Dziękuję za miłe słowa :) Baniaczek ma wymiary 80 dł. - 20 szer. - 30 wys. Zdjęcia są zrobione kamerką 3w1 Fashion Cam 2.0
Pozdrawiam
Fajny dziki klimacik :D Bardzo przyjemne akwarium , najbardziej mi się podoba prawa strona tylko jest jedno ale bardzo ale to bardzo głupio wygląda w tej dziczy ten filtr z tyłu po prawo :?
akwa bardzo ładnie się prezentuje :)
bardzo ładne tło i układ roślin tez upożądkowany
jak wszystko ciutke zarośnie to bedzie juz pięknie :)
Vincenzo
03-15-2005, 19:44
Właśnie takie zbiorniki lubię najbardziej - "krajobrazowce"; pokombinowane, ale nie "prze-kombinowane". Faktem jest, że w tak małym akwarium nie ukryjesz całego sprzętu jak grzałka, filtr, itd, ale do kolejnego zdjęcia pousuwaj je, to zapomnimy, że to nie bajka?.. :lol:
Chica, jedno pytanko: co jest takiego w tych krewetach, że wszyscy (mam wrażenie) powariowali na ich punkcie? Nie będę miał krewetkarium raczej nigdy, ale spróbuj mnie przekonać, jakbym miał kiedyś mieć... :roll:
co jest takiego w tych krewetach, że wszyscy (mam wrażenie) powariowali na ich punkcie?
krewetki trzeba zobaczyc na zywo aby sie w nich zakochac :wink: sa to przecudowne stworzonka, ktore dostarczaja wiele szczescia ... jest tylko maly minus .. jak kupisz pierwsze to bedziesz chcial miec ich wiecej i wiecej :D no i jak sie na nie patrzy to czas szybko mija ...
Święte słowa!
Można zwariować totalnie. Zwłaszcza jak się lubi takie krótkie nóżki i dłuuuugie wąsy. Cudo.
Ach i och.
Spinja - szczęśliwa posiadaczka 10 Red Cherry :)
Vincenzo
03-15-2005, 20:49
Ha, ha... Ale "pogadać" z nimi nie można jak na przykład z pomarańczowopłetwymi czy skalarami? :wink:
paletka6
03-15-2005, 20:50
a jak kupisz pięć to stwierdzisz że za mało i kupisz więcej :wink: a po za tym to ciekawe stworzonka najłądniej prezentują się w akwarium bez towarzystwa większych ryb
najlepiej trzymac je bez towarzystwa innych ryb :D wtedy mozna podziwiac cale ich piekno
Ha, ha... Ale "pogadać" z nimi nie można jak na przykład z pomarańczowopłetwymi czy skalarami? :wink:
Vincenzo - co Ty wiesz o zabijaniu... Jasne, że można z nimi pogadać! Poza tym krewetki mają filozoficzne zacięcie. Nie to co rybole, pływające wte i we wte, wte i we wte. ;) Krewetosy żują i myślą! :)
A co do trzymania bez ryboli - ja narazie trzymam w ogólnym i radzą sobie, milaski moje, a jak trafią na kirysa, spoczywającego na dnie, to go obłażą na około - jak przeszkodę. Czasem po dnie, czasem po szybie - zależy którędy szybciej. :) I nic a nic się nie boją trzech Garra taeniata. :twisted:
Podoba mi się to nieregularne ułożenie podłoża dające ciekawy efekt. Gdyby jeszcze udało ci się zakryć ten filter to całość wyglądała by bardzo malowniczo :D
Bardzo się cieszę za takie opinie :D Bardzo wszystkim dziękuję, juz niedługo fotki po drobnych zmianach :D
Pozdrawiam