Zobacz pełną wersję : 25 l i krewetki
daniel16
03-14-2005, 15:41
mam akwarium 25 litrów a w nim 7 kardynałków i parke małych gupików. mógłbym wpuscic tam jakies krewetki?? jesli tak to jakie i ile?? i jeszcze jedno czy krewetki jedzą pokarm dla ryb?? a i jeszcze jedno jakich ryb nie wolno trzymac z krewetkami??
mam akwarium 25 litrów a w nim 7 kardynałków i parke małych gupików. mógłbym wpuscic tam jakies krewetki?? jesli tak to jakie i ile?? i jeszcze jedno czy krewetki jedzą pokarm dla ryb?? a i jeszcze jedno jakich ryb nie wolno trzymac z krewetkami??
Ja bym pozbyl sie gupikow bo beda sie mnozyc na potege :D JEsli mialbys tam kardynalki to mozesz wpuscic z 3-5 krewetek karlowatych. Najlepiej jednego gatunku. Krewetki jedza pokarm dla ryb ale nie zapominaj, ze sa to krewetki glonozerne :wink: Z krewetkami nie wolno trzymac ryb, ktore moga zrobic im krzywde lub pomyslec, ze sa dla nich pokarmem :D
daniel16
03-14-2005, 18:36
a jesli bym zostawił gupiki to 2 małe krewetki mógłbym wpuscić?? a jakie krewetki na początek polecasz jakieś takie łatwe w chodowli dzieki za odpowiedz pozsdrawaim
krewetki lubia swoje towarzystwo dlatego lepiej zeby bylo ich wiecej :wink: Niestety akwa 25 litrow to troche malo dla tylu ryb i krewetek - moim zdaniem :D nie warto meczyc zwierzatek.Az tak bardzo chcesz miec gupiki? Na poczatek z krewetek polecam red cherry lub tigery - sam od nich zaczynalem i z powodzeniem je rozmnazam.