PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki sprzęt w MALAWI ok. 200l

marcinek777
03-13-2005, 12:13
Mam zamiar założyć Malawi w akwarium o pojemności 180-240l jescze nie wiem! Jaki sprzęt należy zakupić tj. filtry, grzałki, świetlówki. Tylko tak zebym samochodu nie musiał sprzedawać! Proszę Pomóżcie

Efendi_rekin
03-15-2005, 22:35
filtr - napewno z nadwydajnoscia czyli jakis fluval 404 lub 304 ale jezeli chodzi koszta to jakis zamiennik, wazne zeby byl z nadwydajnoscia czyli taki do akwa 300 - 400 litrowego
grzalka - tylko z termostatem - naprawde wygoda (do do wielkosci to musisz dobrac do pojemnosci akwa)

Oswietlenie - co do tego to sie nie wypowiem bo sam walsnie walcze z glonami ale podobno w akwarium malawi glony to normalka.

Proponuje zainwestowac w jakies kamyki fajne z grotami bo pyszczaki bardzo je lubia.
Co do roslin to okolo 3-4 anubiasow powinno wystarczyc, i tak Ci beda je obgryzac albo wykopywac.
Proponuje zainwestowac w lape UV ale walsnie mam zamiar zalozyc posta apropo tego pomyslu.

Pamietaj o jednym jezeli zainwestujesz w dobry sprzet odrazu, czasami laczy sie to z dosc wysoka cena to potem nie bedziesz musial zmieniac tego sprzetu i w rezultacie zaoszczedzisz.