Zobacz pełną wersję : Jabłko dla ryb?
..::AKWARYSTA::..
03-06-2005, 17:11
Czy można ryba roślino- żernym dać kawałek jabłka do konsumpcji?
Grzegorz Pietranek
03-06-2005, 21:29
Wg mnie rybom nic się nie powinno stać.. Czytałem już gdzieś wątek o tym.. Tam generalnie nie zniechęcano, ale skoro nikt tego nie robi, to po co?
Oczywiście - jabłko bez skórki, cienki plasterek.. Tylko tak: jabłko jest dość soczyste - czy nie wpłynie na wodę i nie rozpadnie się zbyt szybko; jak podać je rybom (plasterek przecież tylko dennym) i czy naprawdę chcesz eksperymentować.. :?
Jak się zdecydujesz, to napisz co i jak.. :)
sam zjedz jablko a nie rybcia bedziesz dawal.
dla rybek kup pokarm wysoko proteinowy.
Ja moje rybcie karmie od czasu do czasu i sa bardzo z tego zadowolone.Jabłko po prosto rozcieram na pył w akwa
sam zjedz jablko a nie rybcia bedziesz dawal.
dla rybek kup pokarm wysoko proteinowy.
Co jest najlepszym sposobem żeby skutecznie wykończyć roślinożerców..... :evil: Moje zbrojniki i bocje rozprawiają się z bananem, jabłko też znika w akwa, a ryby zdrowe i zadowolone (chyba) :?
Sliwka69
03-13-2005, 00:05
Jak gdzieś wyczytałem fajnie jest po starciu dodać troszkę żelatyny . Efekt bardzo pozytywny , utrzymuje jabłuszko w postaci trochę bardziej stałej co zmniejsza ilość dziadostwa rozpływającego się po akwarium testuje od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony . Polecam .
Xardas89
03-13-2005, 21:15
Ludzie no po co jest pokarm w zoologicznym zeby karmic nim rybki a nie kombinowac ;) pozdro
Salvator
03-13-2005, 21:18
Tylko ze te pokarmy nie sa takie super jak ci się zdaje
Xardas89
03-13-2005, 21:36
no nie jest super no moze nie kazdy ( Ja osoboscie polecam Wabik polski produkt nie wiem czy ktos o nim słyszałał ale polecam hm a co do pokarmów to z rybami to jak z ludźmi wszystkiego muszą jeść co dla nich po troche ? chyba zgodzisz się zemną Salvator