Zobacz pełną wersję : [Sosnowiec] Minigiełda
Gnomowoto
01-18-2009, 11:53
Jak wiadomo w naszym regionie nie istnieje żadna giełda (poza Żelazną w Katowicach-wejście za okazaniem pozwolenia na działalność) miejsce gdzie można kupić/zamienić ryby, rośliny itp. możę wzorem kolegów i koleżanek z Warszawy spotkać się raz w miesiącu na poczatek, potem może częściej w zaciszu jakiegoś hipermarketu i powymieniać się czym kto ma, pogadać itp.
Jako miejsce proponuje Plaze w centrum Sosnowca, dużo miejsca na pasażu i jest gdzie usiąść. Dojazd też świetny, z każdej strony blisko (Dąbrowa, Katowice, Będzin, Czeladź)
Termin, do dogadania ale najlepiej jakaś niedzielę przed południem (10-12)
Napiszcie co o tym myślicie, jeśli bedzie zainteresowanie napiszemy kto co ma na zbyciu, a czego szuka i ruszymy temat
No ciekawa opcja :)
Bywam co jakiś czas w Sosnowcu i może i ja bym miał nie raz coś do przywiezienia :)
W Częstochowie mamy giełdę zoologiczną, szczegóły na http://www.zoo-gielda.czest.pl/ jest też i galeria zdjęć.
Powiem Ci że trochę zachodu, zgromadzenie chętnych no i reklama i można prowadzić giełdę nie tylko jako wymianę między sobą, a doskonałe miejsce do sprzedaży nadwyżej z własnych baniaków.
Niebawem będę w Sosnowcu i spotkam sięz Toba przy okazji odbioru krewetek i ślimaków, to będziemy mogli porozmawiać o tym jak Cie to zainteresuje.
Pozdrawiam i życze powodzenia i zapału!
Gnomowoto
01-19-2009, 13:30
Poogłądałem fotki waszej giełdy, super i w sumie niedaleko więc pewnie odwiedzę. Niestety wydaje mi się że u nas to raczej będzie na zasadzie wymiany i pogadanek bo zainteresowanie znikome. Pozdrawiam i do zobaczenia.
Sosnowiec to miasto o podobnej liczbie ludzi co Częstochowa, baaa... pamiętaj o Katowicach i Dąbrowie Górniczej... to tylko najbliższe miejscowości.
W Twoim rejonie funkcjonuje Gurnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów, sądzę że tam z chęcią wysłuchają doradzą a może i nawet pomogą :)
jak to mówią, dla chcącego nic trudnego, ale początki na pewno będą trudne, trzeba znaleść hodowców, a później zająć się "promocją" i cała magia giełdy to to o co Tobie chodzi, spotkać się powymieniać doświadczeniami, zamienić czymś, odsprzedać, doradzić itd :)
To ma swój urok :)
Są tu ludzie z Sosnowca, Dąbrowy Górniczej i Katowic? Jest ktoś z GSA?
Może będzie jakieś zainteresowanie :)