PDA

Zobacz pełną wersję : oznaczenia A,B,C,D

cioso
04-03-2004, 21:40
Witam!
Dzisiaj byłem w sklepie akwarystyczny (najlepszy w miescie), i ogladalem roslinki, i zobaczyłem że na tych plastikowych plakietkach mają oznaczenia A,B,C,D, temp itd... bardzo zastanowiło mnie te oznaczenia... słyszałem juz że są A i T ale nie wiem co moga oznaczac A,B,C,D, moze to... no sam nie wiem... (raczej nie jest to kat. wzrostu bo widziałem A roslince co dorasta do 15cm i do 30 cm)
Pomozcie :P

P.S niestety pan w sklepie był silnie zajety :P wiec niebyło okazji sie spytac :(

Radek Korona
04-04-2004, 10:03
O widze, ze chociaz jeden swoj :-) (czyt. chelmianin). Te plakietki ulatwiaja poprostu zorientowanie sie w cenach roslinek. I np. rolsinka z A kosztuje 6zl, z B 7zl, a z C 8zl. Tyle filozofii.

cioso
04-04-2004, 16:43
heh... sprytne :)

P.S Mam nadzieje, że jesteś z tego Chełma koło Lublina :) bo w Polsce Chełmów to sporo jest :)...

Radek Korona
04-04-2004, 20:15
Tak, tak wlasnie ten Chelm. A co do sklepu to strzelam, ale jestem prawie pewien, ze dobrze - Molinezja.

--
Pozdrawiam
Radek Korona

GrzehuZ
04-06-2004, 17:44
Nie tylko w molinezji sa takie oznaczenia. Wszystkie rosliny w doniczkach azurowych plantisa tak maja u mnie A kosztuje 5zl B 6zl C 7zł i D12zł

Radek Korona
04-06-2004, 18:51
No tak, ale w Chelmie w tylko w jednym sklepie sa jako takie roslinki.

--
Pozdrawiam
Radek Korona

wania
04-06-2004, 20:34
ja ostatnio se nacielem na te roślinki kupiłem roślinke (A) Fitonia i czytam na forum i czego się dowiedzialem ze to roślinka doniczkowa :(

od dzis kupuje roslinki od jednego gościa i tyle