Zobacz pełną wersję : Ikra Kiryska Pstrego.
witam
mam taki problem z ikra kiryska dzisiaj gdzy przyszedlem do domu z pracy zobaczylem ze ikra kiryska zrobila sie lekko ciemna :/
i niewiem co to moze byc.Ikra jest juz przyklejona na szybie od 7 dni wczoraj gdy sie przygladalem ikrze to cos sie w niej ruszalo czyli male kirysk :lol:
moze pomozecie cos w sprawie ciemnienia tej ikry :cry:
z gory dziekuje.
pozdrawiam.
Ikra jak ciemnieje to jest ok niedługo powinny się wylęgnąć Ci. Pozd.
witam
wlasnie przedchwila wyklulo sie 17 mlodych kiryskow :lol:
czy mlode gupiki 7mm nic niezrobia malenkim kiryska ??
pozdrawiam.
Witam
mam pytanie ... zawsze gdy kirysie składały ikre w moim akwa to pleśniała :(
Możesz napisać mi w jakich warynkach ją trzymałes i co zrobić żeby maluchy przeżyły :?:
Za pomoc z góry dziękuję :roll:
witam
sam sie dziwie ze ikra sie otrzymala
w akwa w ktorym znajdowala sie ikra byly trzymane male gupiki i zaspecialnych warunkow niemialy wode zmienialem bardzo czesto nawet trzy razy w tygodniu i temperatura wody nieprzekraczala 22*C.
niewiem czy to co napisalem w czyms ci pomoze.
a co do plesnienia ikry to chyba stosuje sie trypaflawina firmy tropical.
pozdrawiam.
Tak podmiana wody jak najczęściej a co do ikry można dodać odrobine zwyklego rywanolu to pomoże żeby nie pleśniała. Pozd.
A ile masz kirysków z baniaczku?? Ile samic i ile samców?? Bo ja ma parkę...ale nie chcą składać ikry....
Życze powodzenia w wychówku :D
Marcinus
03-11-2005, 17:39
Najlepsze rozwiązanie do tarła to jedna samica+ 2,3 samce
Mam w akwa 4 kirysie ale tylko jedna parka składa jajeczka i to zawsze chwilę po podmianie wody i np wyczyszczeniu roślinek lub szyb. :P
wujek_gw
03-11-2005, 19:07
Do akwa z ikra kirysow dodaje zawsze blekitu w takiej ilosci by woda byla lekko niebieska.Ikra nie plesnieje i wiecej narybku przezywa.