PDA

Zobacz pełną wersję : małe molinezje i gupiki

HANIA
04-03-2004, 20:29
wczoraj urodziły mi sie małe molinezje a dzisiaj gupiki czy moge trzymac je w jednym kotniku. jest on plastikowy z dziurkami tylko na wierzchu poniewaz te dolne musiałam zakleic bo były za duże i gupiki przez nie mi przepływały czy potrzebują az tak dużej ilości powietrza w wodzie. Kotnik jest zanurzony.trzymam w nim 7 molinezji i 5 gupików.

Hammer
04-03-2004, 20:32
JAsne, czemu nie, ja zawsze tak robię..ale w kotniku zrób parę dziurek z boku, czuy od dołu, muszą być, dla jakiegoś przepływu wody, zrób je jakąś np. iglą do szycia, rozgrzaną...

Molly_
04-03-2004, 20:41
Zgadzam się. Możesz spokojnie. Oba gatunki hoduje się razem, więc nie ma żadnych przeciwskazań, żeby wychowywać je razem :wink:

HANIA
04-03-2004, 20:47
jak długo mogą przebywac w kotniku ma ono ok 0,5 l pojemności i czy podwyzszyć im temperatura mam stałą 26 C. kiedy moge im podac jakiś żywy pokarm narazie karmie je pokarmem dla narybku mikrovit basic(tropical).

-Bartek-
04-03-2004, 20:53
Temperatury nie musisz podnosić, nie ma takiej potrzeby. Wypuścić je możesz jak uznasz, że mają już taki wzrost, żę inne ryby ich nie zjedzą.

Karol Kaniewski
04-04-2004, 00:15
Wpusc wtedy kiedy male beda wieksze od najwiekszej geby w akwarium :wink:

Ghostek
04-04-2004, 11:18
Wpusc wtedy kiedy male beda wieksze od najwiekszej geby w akwarium :wink:

faktycznie jezeli podrosna juz na tyle ze inne rybcie ni beda w stanie je zjesc to smialo mozez je wpuscic,co do temperatury to te 26stC wystarczy stanowczo.
molinezje i gupiki smialo mozna trzymac razem wkotniku bez obaw)

pozdrawiam