Zobacz pełną wersję : małe molinezje i gupiki
wczoraj urodziły mi sie małe molinezje a dzisiaj gupiki czy moge trzymac je w jednym kotniku. jest on plastikowy z dziurkami tylko na wierzchu poniewaz te dolne musiałam zakleic bo były za duże i gupiki przez nie mi przepływały czy potrzebują az tak dużej ilości powietrza w wodzie. Kotnik jest zanurzony.trzymam w nim 7 molinezji i 5 gupików.
JAsne, czemu nie, ja zawsze tak robię..ale w kotniku zrób parę dziurek z boku, czuy od dołu, muszą być, dla jakiegoś przepływu wody, zrób je jakąś np. iglą do szycia, rozgrzaną...
Zgadzam się. Możesz spokojnie. Oba gatunki hoduje się razem, więc nie ma żadnych przeciwskazań, żeby wychowywać je razem :wink:
jak długo mogą przebywac w kotniku ma ono ok 0,5 l pojemności i czy podwyzszyć im temperatura mam stałą 26 C. kiedy moge im podac jakiś żywy pokarm narazie karmie je pokarmem dla narybku mikrovit basic(tropical).
-Bartek-
04-03-2004, 20:53
Temperatury nie musisz podnosić, nie ma takiej potrzeby. Wypuścić je możesz jak uznasz, że mają już taki wzrost, żę inne ryby ich nie zjedzą.
Karol Kaniewski
04-04-2004, 00:15
Wpusc wtedy kiedy male beda wieksze od najwiekszej geby w akwarium :wink:
Wpusc wtedy kiedy male beda wieksze od najwiekszej geby w akwarium :wink:
faktycznie jezeli podrosna juz na tyle ze inne rybcie ni beda w stanie je zjesc to smialo mozez je wpuscic,co do temperatury to te 26stC wystarczy stanowczo.
molinezje i gupiki smialo mozna trzymac razem wkotniku bez obaw)
pozdrawiam