PDA

Zobacz pełną wersję : Chore kirysy! Help!

janis4
04-03-2004, 15:06
Mam trzy kirysy. Dzisiaj rano dwa z nich siedziały na dnie, bez ruchu. Jeden z nich ma bardzo mocno wydęty brzuch. chore ryby odłowiłam. Tan z wydętym brzuchem to już chyba długo nie pociągnie, bo już pływa brzuchem do góry. Nie wiem co im się stało, boję się, że reszta ryb w akwa może być zagrożona. Kupiłam dzisiaj preparat MFC Tropicala i wkropiłam również do akwarium profilaktycznie. Może ktoś wie co to może być za choroba i czym spowodowana??

Hammer
04-03-2004, 20:55
MIałem kiedyś takie coś z kiryskiem że się nadął, pływał do góry brzuchem i neistety zdechł...powodem wtedy było pozywienie, karmiłem normalne rybki pokarmem w płatkach a te denne jadły to co akurat udało im się złapać z żarełka innych a ich głównym pokarmem była ochotka, byłem wtedy młody i głupi, teraz karmię wabikiem zmieszanym z Kiryskiem Tropicala....

Hammer
04-03-2004, 20:55
MIałem kiedyś takie coś z kiryskiem że się nadął, pływał do góry brzuchem i neistety zdechł...powodem wtedy było pozywienie, karmiłem normalne rybki pokarmem w płatkach a te denne jadły to co akurat udało im się złapać z żarełka innych a ich głównym pokarmem była ochotka, byłem wtedy młody i głupi, teraz karmię wabikiem zmieszanym z Kiryskiem Tropicala....