Zobacz pełną wersję : co dać do palet
akwa 150x50x50 chcę do niego dać ze 6 paletek i zastanawia mnie jakie jeszcze ryby mogą z nimi pływać. chodzi mi o wszystkie gatunki jakie paletom nie będą przeszkadzały.
np.neon czerwony,innesa,bocje wspaniałe(jak się paletki zakolegują i ich nie opierdzielą to bedzie ok)
A poza tym dużo ryb spokojnych, tylko w razie leczenia(jesli będzie taka potrzeba) możesz mieć kłopoty z innymi i to jest czasami ból.
Czasami leczy sie palety temperaturą 36-37stopni lub duzymi dawkami leku,a inne ryby tego nie wytrzymują.
Robotics
04-03-2004, 06:21
Dodałbym jeszcze:
Hasemania nana - miedzik obrzeżony
Hemigrammus bleheri - zwinnik Blehera
Hyphessobrycon bentosi - bystrzyk ozdobny
Hyphessobrycon erythrostigma - bystrzyk Pereza
Hyphessobrycon herbertaxelrodi - czarny neon
Pristella maxillaris - prystelka barwna
Thayeria boehlkei - hokejówka amazońska
Apistogramma agassizii - pielęgniczka Agassiza
Apistogramma borelli - pielęgniczka żółta
Papiliochromis ramirezi - pielęgniczka Ramireza
Corydoras Aeneus - kirysek spiżowy
Corydoras arcuatus - kirysek strumieniowy
Corydoras melanistius - kirysek czarnopasy
Ancistrus dolichopterus - zbrojnik niebieski
Oczywiście jest ich trochę więcej, ale te ładnie komponują się w całości z paletami. :)
challenge
04-03-2004, 07:56
ja paletkom dalem dobrze wykwarantannowana parke skalarow, nawet plywaja razem a w razie klopotu z paletkami skalarki daje do innego akwa
Do paletek moim zdaniem najlepsze są Bocje Wspaniałe i Gurami Całujące. Są to spokojne i towarzyskie rybki więc nie powinnienes napotkać zbyt dużych trudności w swoim zbiorniku. Z własnego doświadczenia wiem że te rybki żyją ze sobą w zgodzie i bardzo ładnie wyglądająw jednym zbiorniku, ponieważ bedziesz miał rozmaitość kolorów. W tle jeszcze jakieś duże i liściaste rośliny i wygląda to naprawde imponująco. Powodzenia!!! :wink:
Pozdrawiam!!!
a czy molinezje i mieczyki mogą być bo mam takie ładne że żal pupe ściska na myśl że mógłbym się ich pozbyć a poza tym to ich gówienka to dobry podobno nawóz dla roślinek (a ich u mnie pod dostatkiem i dochodzą ciągle nowe :lol: )
ja paletkom dalem dobrze wykwarantannowana parke skalarow, nawet plywaja razem a w razie klopotu z paletkami skalarki daje do innego akwa
No tak ale tylko skalary po wcześniejszej kuracji na nicienie i wiciowce.
A samko przekładanie nic nie da bo dajmy na to ,że skalary są
nosicielami i osobne leczenie paletek nic nie da,bo kiedy znowu razem je wpuścisz to zabawa od nowa.