PDA

Zobacz pełną wersję : banany

shuw4r
04-02-2004, 22:29
czy mozna tym karmic ryby, np zbrojniki, molinezje???

atusia
04-03-2004, 15:59
Z tego co wiem to małpy wcinają banany, a rybki..... pierwsze słyszę :wink:

Olo
04-03-2004, 17:06
I tu byś sie mogła zdziwić....
Są ryby owocożerne (no może zjadające owoce... :D ), nawet prosty polski kleń jest łapany na wiśnie
A jeśli o banany idzie to spotkałem się z kompozycją żarełka dla paletek z dodatkiem bananów, więc chyba czemu nie....

shuw4r
04-03-2004, 17:17
Molinezje tak sobie, ale glonojad zajada az milo... :D

atusia
04-03-2004, 17:40
Dzięki za uświadomienie o bananach :oops: Na 100% byłam przekonana,że takie żarełko się nie podaje.Shuw4r a jak podałeś te banany rybciom??Domyślam się że plasterek wrzuciłeś do akwarium tak?Hm.. a jak go przygotowujesz?

shuw4r
04-03-2004, 18:17
Dzięki za uświadomienie o bananach :oops: Na 100% byłam przekonana,że takie żarełko się nie podaje.Shuw4r a jak podałeś te banany rybciom??Domyślam się że plasterek wrzuciłeś do akwarium tak?Hm.. a jak go przygotowujesz?

No wiec wczoraj wieczorem przygladalem sie rybciom wcinajac banana (nie tylko malpki jednak je jedza :wink: ), i tak jakos wrzucil sie sam kawalek banana do akwa :lol: . Przygotowywac? a po co, banan jest miekki takze rybcie sobie poradza.

Niemam jednak pojecia czy niema zadnych przeciwskazan do podawania tego pokarmu... .

El Habanero
04-06-2004, 00:35
małpy wcinają banany:wink:

Małpy w zoologu nawet cebulę cukrową wcinają :) i chyba nawet kit (mówi się że ktoś "je jak małpa kit") :wink:

Banan dość szybko oksyduje - czernieje. Chyba trzeba podać bardzo niewiele i bez pestek.

Albo wysuszyć plasterki i dawać suszony :?: