PDA

Zobacz pełną wersję : KORZENIE W AKWARIUM?

Frycek6
02-25-2005, 11:13
JAKIE KORZONKI WKŁADAĆ DO AKWARIUM TAK ABY WODY NIE FARBOWAŁY NA BRUNATNY KOLOR MAM 450L AKWARIUM I CHCIAŁBYM JE JAKOŚ CIEKAWIE URZĄDZIĆ TAK ABY WODA NIE BYŁA BRUNATNA TYLKO "KRYSZTAŁEK" DZIĘKI ZA JAKIEKOLWIEK PODPOWIEDZI
..AAAA JAK JE ZAIMPREGNOWAĆ (KIEŚ GOTOWANIE CZY CUSIK) ABY EFEKT BYŁ KORZYSTNY W WODA CZYŚCIUTKA.

Marcinus
02-25-2005, 11:19
Na poczatku każdy karzeń będzie Ci barwił wodę na kolor herbaciany,na to raczej nie ma sposobu.
Poszukaj na forum, odnośnie korzeni było bardzo dużo informacji.

jaroslawp
02-25-2005, 11:23
Witaj. Użyj opcji "szukaj" znajdziesz taki wątek http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1994&highlight=korzeniach

Frycek6
02-25-2005, 11:27
Dzięki serdeczne ..a jak długo czekać będę musiał zanim przestaną barwić bo leżały już jakieś 5 miesięcy i woda jak dobre whiskey wyglądała :)

Marcinus
02-25-2005, 11:30
To wszystko zależy od korzenia,nie mozna niestety powiedzieć ogolnie po jakim czasie korzenie przestaną barwić wodę. Mój przez pierwsze dwa miesiące bardzo barwił wodę,a teraz już dużo mniej;więc nie ma generalnej zasady co do barwienia wody przez korzenie.

PiotrRS
03-01-2005, 14:17
hmm ja kupilem korzen mahoniowy, trzymalem go dwa dni w wodzie poza akwa potem wygotowalem wlozylem i szczerze mowiac...hmm nie zauwazylem aby barwil.