PDA

Zobacz pełną wersję : Mieczyk jakie warunki ?

Capulet
02-20-2005, 22:28
Witam. Znalazłem to forum w sumie przypadkowo ale nie zaluje :D Mam putanko odnośnie Mieczyków wiem ze pewnie to juz na forum było ale przejzalem cały ten dzial i nie znalazłem nic o warunkach potrzebnych do rozmnożenia Mieczyka :( Wiec tak mam akwarium 100 l ale puste :? dlatego własnie kupiłem małe jakies 30 l czyba i trzy piękne mieczyki :) samca i dwie samiczki. Jakie są im potrzebne wrunki ? Jaka temperatura wody jest odpowiednia ? Czym je karmic (w tej chwili daje im takie "granulki" wygląda jak ziarna roślin ;) ). I ogólnie jak to nie sprawi problemu prosze o napisanie czegos odnosnie rozmnażania Mieczyków. Z góry wielkie dzieki za odpowiedz Pozdrawiam

yyyy zapomniałem dodać mieczyki mają po jakies 5-6 cm samiec jest troszke wiekszy :)

Marcinus
02-20-2005, 22:33
hmm,moim zdaniem mieczyki nie muszą mieć jakiś specjalnych warunków do rozmnarzania,wpuszczasz je do akwa i co 2 miesiące masz nowe stadko mieczyków.To są żyworódki,więc nie trzeba się aż tak bawić w warunki jak to ma miejsce przy rybach skłdających ikrę.