Zobacz pełną wersję : Bojazliwe rybki
Witam mam maly problem .Mianowicie od wrzesnia posiadam pyszczaki, a do teraz rybki nie przyzwyczaily sie do akwarium, tzn kiedy ktos wogole wchodzi do pokoju wszystkie rybki chowaja sie w kamienie.Podloze mam jasne, ale to chyba problemu nie robi , poniewaz kumpel ma dokladnie te same kamyki, a jego rybki zachowuja sie normalnie.Moze powinienem zwiekszyc ilosc roslin w zbiorniku??poniewaz teraz jest ona dosc mala.Mozna to ocenic na fotce.Pozdrawiam i prosze o pomoc
Temat przeniesiony do działu Malawi. Rybki się przyzwyczją do środowiska. Często podchodź do akwarium. Obserwuj je przy karmieniu. Wtedy łatwiej im się zaklimatyzować.
Tutaj moze byc problem bo mnie calymi dniami nie ma w pokoju, rybki moge obserwowac(co regularnie robie) tylko rano i na wieczor przed snem.Przez caly dzien rybki maja spokoj i nikt nie zaglada do mojegho pokoju, jednak swiatlo maja zapalone od rana do wieczora.Pomoglyby nowe roslinki w akwarium??planuje kupic kilka sztuk i posadzic w czesci akwarium gdzie nie ma kamieni-moze dlatego ze jest tam tak pusto rybki nie chca tam plywac??
squirrelka
02-19-2005, 23:34
zauwazylam ze na zdjeciu pysie sa tylko na tej polowie na ktorej sa kamienie - moze powinnienes zmienic wystroj gdzie kamienie beda ulozone rownomiernie - mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi :wink:
wojtass_maniak
02-19-2005, 23:48
Przynajmniej ze 3-4 skalki dac z lewej strony, zeby ryby cos tam widzialy, bo jak widza pusta przestrzen to nie ma sie co dziwic, bo zasiedlaja teren skalisty.
Dzieki za rade, ale powtorze pytanie: czy moglbym w tym pustym miejscu posadzic gesto roslinnosc??to by cos pomoglo??i jakie roslinki sa najlepsze do pyszczakow??
Witam dzisiaj dodalem pare roslinek do akwarium, a konkretniej 6 szt kryptokoryny, myslicie ze ot troche pomoze??ponizej daje fotke po dosadzeniu roslinek.pozdro
wojtass_maniak
02-21-2005, 21:00
Nie pomoze bo pyszczaki potrzebuja kamieni wsrod ktorych znajda schronienie i punkty rozdzielajace strefy terytorium a rosliny sie do tego u nich nie nadaja.