PDA

Zobacz pełną wersję : Bojazliwe rybki

Syki1
02-19-2005, 22:04
Witam mam maly problem .Mianowicie od wrzesnia posiadam pyszczaki, a do teraz rybki nie przyzwyczaily sie do akwarium, tzn kiedy ktos wogole wchodzi do pokoju wszystkie rybki chowaja sie w kamienie.Podloze mam jasne, ale to chyba problemu nie robi , poniewaz kumpel ma dokladnie te same kamyki, a jego rybki zachowuja sie normalnie.Moze powinienem zwiekszyc ilosc roslin w zbiorniku??poniewaz teraz jest ona dosc mala.Mozna to ocenic na fotce.Pozdrawiam i prosze o pomoc

marking
02-19-2005, 23:09
Temat przeniesiony do działu Malawi. Rybki się przyzwyczją do środowiska. Często podchodź do akwarium. Obserwuj je przy karmieniu. Wtedy łatwiej im się zaklimatyzować.

Syki1
02-19-2005, 23:23
Tutaj moze byc problem bo mnie calymi dniami nie ma w pokoju, rybki moge obserwowac(co regularnie robie) tylko rano i na wieczor przed snem.Przez caly dzien rybki maja spokoj i nikt nie zaglada do mojegho pokoju, jednak swiatlo maja zapalone od rana do wieczora.Pomoglyby nowe roslinki w akwarium??planuje kupic kilka sztuk i posadzic w czesci akwarium gdzie nie ma kamieni-moze dlatego ze jest tam tak pusto rybki nie chca tam plywac??

squirrelka
02-19-2005, 23:34
zauwazylam ze na zdjeciu pysie sa tylko na tej polowie na ktorej sa kamienie - moze powinnienes zmienic wystroj gdzie kamienie beda ulozone rownomiernie - mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi :wink:

wojtass_maniak
02-19-2005, 23:48
Przynajmniej ze 3-4 skalki dac z lewej strony, zeby ryby cos tam widzialy, bo jak widza pusta przestrzen to nie ma sie co dziwic, bo zasiedlaja teren skalisty.

Syki1
02-20-2005, 13:19
Dzieki za rade, ale powtorze pytanie: czy moglbym w tym pustym miejscu posadzic gesto roslinnosc??to by cos pomoglo??i jakie roslinki sa najlepsze do pyszczakow??

Syki1
02-21-2005, 19:43
Witam dzisiaj dodalem pare roslinek do akwarium, a konkretniej 6 szt kryptokoryny, myslicie ze ot troche pomoze??ponizej daje fotke po dosadzeniu roslinek.pozdro

wojtass_maniak
02-21-2005, 21:00
Nie pomoze bo pyszczaki potrzebuja kamieni wsrod ktorych znajda schronienie i punkty rozdzielajace strefy terytorium a rosliny sie do tego u nich nie nadaja.