PDA

Zobacz pełną wersję : Poszukuje dobrego sprzedawcy roslin.

gintur
09-22-2008, 18:43
Zna ktos moze jakiegos sprawdzonego sprzedawce roslin lub sklep

mover
09-22-2008, 20:49
Zajrzyj na allegro i komentarze Allegrowiczów.
Moja dobra rada.Wybieraj rosliny z upraw podwodnych a nie plantacji i dobieraj rosliny ktorych wymagania zaspokoja warunki w Twoim akwa

roslinyakwariowe.pl
09-22-2008, 22:29
Zajrzyj na allegro i komentarze Allegrowiczów.
Moja dobra rada.Wybieraj rosliny z upraw podwodnych a nie plantacji i dobieraj rosliny ktorych wymagania zaspokoja warunki w Twoim akwa

Temat stary jak swiat :)

Nie ma komercyjnych upraw podwodnych (no moze oprocz jednej firmy Niemiec ale wybor gatunkow jest maly i ceny b. wysokie) - taka uprawa nie jest oplacalna.

Z wody mozna kupic rosliny od prywatnych akwarystow, ale wtedy to co maja w wodzie laduje u Ciebie w akwarium :), no i maja zazwyczaj ograniczona ilosc gatunkow.

Zajrzyj do dzialu gielda, ludzie wymieniaja sie roslinami za free:
http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/viewforum.php?f=11

DeBe
09-23-2008, 10:38
Nie zauważyłem żeby ktoś się tam wymieniał. Na naszym forum ludziska też mają rośliny na sprzedaż, a niektórzy są naprawdę godni polecenia.

roslinyakwariowe.pl
09-23-2008, 12:15
Posty w gieldzie sa automatycznie usuwane co 14 dni.
Zaoferuj cos na wymiane i poczekaj na odzew.

mover
09-23-2008, 21:11
Pisząc uprawy podwodne miałem na mysli prywatne osoby ktore od czasu do czasu sprzedają nadwyżki "zielska" ze swojego zbiornika

Malwi
09-23-2008, 22:43
Jakiś czas temu kupiłam roślinki na allegro , komentarze były pozytywne , a to co przyszło w paczce po prostu żałocha. Nie dość ze paczka szła 4 dni , to roślinki z jednej strony były przesuszone , a z drugiej podgnite, i praktycznie nieukorzenione ;|
Po koszyczkach ni widu ni słychu (chociaz były podobno do kazdej roślinki).
Roślinki cięte nie ukorzeniły się wcale , zamiast tego najzwyczajniej w świecie zgniły. Z paczki na którą wydałam ponad 50 zł zostały mi w tej chwili tylko 2 strasznie zniszczone roślinki , które udało mi się troche podratować, co mnie cieszy zaczęły puszczać świeże korzenie.
Więc co do kupowania roślin na Allegro stanowczo odradzam, chyba że ktoś na allegro znajdzie rośliny blisko miejsca zamieszkania i pojedzie je wybrać i odebrać osobiście, bo według mnie kupowanie roślin w ciemno na allegro nie jest dobrym pomysłem.

bebooczek
09-24-2008, 07:29
ja kupuje i wielu znajomych u Kasandy z Ełku ma ona konto na allegro i rosliny sa naprawde dobrze wychodowane

tomekl
09-24-2008, 07:56
Z allegro polecam Kasandre, rośliny pierwsza klasa, można dostać gratisy, od niej rośliny przychodzą kurierem na drugi dzień po wysłaniu a mieszkam na drugim końcu polski.

witalis
09-24-2008, 09:26
też polecam kasandre , roslinki pierwsza klasa

wwronska
09-24-2008, 15:24
Ja również jestem zadowolona z roślinek z tego sklepu. Polecam :-D.

Malwi
09-26-2008, 15:14
http://www.holenderskie.nazwa.pl/

o tym mówicie ? bo ja właśnie w tym sklepie kupowałam , a sklep znalazłam własnie przez allegro. I zadowolona nie jestem ... przy nastepnej podmianie jestem zmuszona wywalić ostatnie 2 roślinki które zakupiłam w tym sklepie ;|