Zobacz pełną wersję : barwniak szmaragdowy
Witam,jestem pierwszy raz więc prosze o wyrozumiałość.(dzięki)Mam parkę barwniaków składają ikrę ,opiekują sie,tak jak powinno być ale tak jest przez dwa-trzy dni po złożeniu bvo pózniej ikry już nie ma!! :(
Mam balonik 160l a w nim 1x papuzia 3xksięzniczka 2xbarwniak 2xmori 2x dubois 3xglonojad niebieski.Poradzcie co jest powodem zjadania ikry i co mam dalej zrobic??Dzięki za info
daniel90
02-18-2005, 23:02
Jak ta ikra jest w ogólnym to praktycznie każda rybcia może ją zjeść, podejrzewam, że zbrojnik niebieski (nie glonojad) ucieszył się porcją białka zwierzęcego w postaci kawioru :) .
jasne ale ta pareczka jakiś czas temu ładnie sie rozmnażała i młodziutkie mogłem odłowic tylko teraz jakoś im coś nie wychodzi :x a obsada akwa cały czas taka sama
daniel90
02-18-2005, 23:27
Ale jak wiem z praktyki małe zbrojniki niebieskie nie interesują się niczym oprócz glonów, a później włąśnie nie interesują się glonami, tylko innymi rzeczami, może twoje podrosły i zaczęły interesować się kawiorem ??
Grzegorz Pietranek
02-19-2005, 02:03
Ja też postawię na zbrojnika, ale piszę z innego powodu.. Możesz podać parametry wody, jakie utrzymujesz?
1x papuzia 3xksięzniczka 2xbarwniak 2xmori 2x dubois 3xglonojad niebieski
Ała.. :(
temperaturka 27-28 ph 6,5-7
squirrelka
02-19-2005, 13:54
tragiczna obsada :cry:
zrob cos z tym jesli mozesz :!:
dla mnie te rybeczki w sam raz :D i chyba nie zamienie żadnej z nich ale dzięki za dobre checi
p.s.
a jeśli moge wiedziec to co sie dokładnie nie podoba w moich rybkach :(