Zobacz pełną wersję : Gdzie kupić rybki w Warszawie?
Witam!!!
Mam pytanie odnośnie sklepu akwarystycznego....
Otóż mieszkam w Warszawie na Bielanach i nie wiem gdzie mogę bezpiecznie kupić rybki... (zwinnik jarzeniec, barwniaki czerwonobrzuche)
Pytam bo słyszałem różne opinie....
W Kakadu podobno nie polecają bo przerybienie i nie wiadomo co tam może być...
W diskusie to taki jeden znajomy pytał pracownika i ten pracownik tak na uboczu powiedział mu, że nie poleca....
Może w sklepie Iquitos na ulicy Arkuszowej???
A może macie inne opinie o tych wyżej wymienionych...
Dziękuję za pomoc i rady, jeżeli coś takiego już było to przepraszam
Drottnar
08-24-2008, 14:05
Kakadu nie polecam - drogo i często są chore, albo trzymane razem z trupkami.
Jak jesteś z Bielan, to wybierz się do Iquitosa na Arkuszowej. To jest hurtowania z naprawdę dużym wyborem i dobrymi cenami. Polecam też Diskus Zoo na Radzymińskiej i Mickiewicza (dwa punkty) i Atoll na Umińskiego.
Dzięki, co do arkuszowej to właśnie najchętniej tam...
A jeżeli nie mieliby tego co chcę to jak wygląda sprawa ze ściągnięciem???
A ten Diskus to ja nie wiem ale mój znajomy tak na boku gadał z pracownikiem i en pracownik w końcu jak on mi to powiedział, nie poleca tam nic kupować...
A skoro pracownik nie poleca a on się tym opiekuję to chyba wie co mówi nie???
A ma ktoś coś jeszcze do polecenia???
Wszystkie moje rybki kupiłem w Diskusie na Radzymińskiej i mogę z czystym sumieniem polecić, opiekę tam też mają niezłą ;).
No dobra, pojadę tu i tu i popatrzę na warunki :)
Drottnar
08-24-2008, 16:53
To ja, na miejscu pracodawcy, zwolniłbym tego pracownika. Zwłaszcza, że Diskus cieszy się nieposzlakowaną opinią.
Ok,
To ja popatrzę ale bliżej tak czy siak mam na arkuszową bo do diskusa musiałbym drałować najpierw czymś do 112 a potem do marek a z marek czymś 5 kilometrów do diskusa...
Ale popatrzę, może ten na mickiewicza czy gdzieś będzie bliżej :-D
Drottnar
08-24-2008, 20:53
Możesz sprawdzić Diskusa na Mickiewicza. To Żoliborz - ciut bliżej niż Radzymińska.
wwronska
08-24-2008, 20:53
Ja też z czystym sumieniem polecam "Diskusa" na Radzymińskiej. Kupowałam tam ryby i nic złego się z nimi nie dzieje. W sklepie mają dobre warunki (w przeciwieństwie do Arkuszowej). Na Arkuszowej polecam wyposażenie i inne akcesoria - niskie ceny. Na Radzymińską pod sklep dojedziesz autobusem Nr 190 spod kina "Femina". Pozdrawiam.
Dobra, a jeszcze takie pytanko dla 100% pewności, bo jak coś robić to porządnie (nie wszystko mi idzie porządnie :()
Więc nie ważne, że to ta sama firma, ważne jest to, że w tych 2 ich sklepach opiekują się tymi rybami 2 różne osoby (no może trochę więcej niż 2), ale ważne, że są to różne osoby które utrzymują różne warunki, tak samo ze sprzętem itp.
Więc lepiej kupić na Radzymińskiej czy na Mickiewicza???
Ale skoro widzę, że wszyscy kupowali na Radzymińskiej to chyba bez sensu to pytanie :)
A jeszcze takie pytanko co do dojazdu:
Dzięki za info skąd rusza ten 190 ale może wie ktoś gdzie wysiąść??? jaki przystanek...
W tym sklepie byłem ale wtedy z kolegą samochodem więc nie wiem, gdzie jest i jak się nazywa ten przystanek.
Oraz Dzięki serdeczne za pomoc :-D:-D:-D
Drottnar
08-24-2008, 21:48
Nazwy przystanku nie pamiętam, ale jest przy OBI.
Dobra, dzięki. w końcu od czego mam internet i Zumi :-D
może coś znajdę
My melody
08-26-2008, 16:06
ja polecam sklep aquarius na radzymińskiej 212/226. ja kupiłam tam akwarium wyposarzenie itd
A jeszcze takie pytanko co do dojazdu:
Dzięki za info skąd rusza ten 190 ale może wie ktoś gdzie wysiąść??? jaki przystanek...
W tym sklepie byłem ale wtedy z kolegą samochodem więc nie wiem, gdzie jest i jak się nazywa ten przystanek.
Oraz Dzięki serdeczne za pomoc :-D:-D:-D
przystanek Jórskiego . najlepiej to wsiądź sobie w tramwaj i do wileniaka i stamtąd masz chyba ze 4 autobusy. w 190 to nawet nie wsiadaj na feminie bo dzień w dzień jest korek od ratusza do wileniaka
Dzięki. byłem już tam i bardzo fajnie pielęgnice pawiookie i arowany :D
Ale roślin za żadne skarby nie kupię tam. powód? Ślimaki, Ślimaki, Ślimaki. A w akwariach ozdobnych rośliny są zaglonione :ble:
Ja mogę polecić sklep na Radzymińskiej 2 , rog Ząbkowskiej !
Ja też polecam Diskus'a na Radzymińskiej na przeciwko Obi, ogromny wybór zdrowych rybek i super obsługa.