Zobacz pełną wersję : hmmm... zgubly mi sie dwa zbrojniki
hmmm.... Nie moge sie doliczyc dwoch zbrojnikow. Albo tak sprytnie sie chowaja albo ???
W sumie mam 3 - jeden jakis 3-4cm i dwa mniejsze. No i tych mniejszych nie widzialem juz ze 2 dni...
Jest jakis sposob zeby je wypatrzec?
Reszta rybek to 6 kiryskow (3 malusie albinoski i 3 wieksze zwykle) i 5 mieczykow (ale malusie jeszcze)
Akwarium malusie (63litry) ale troszke roslinek w nim jest i dwa korzenie
hmmm.... Nie moge sie doliczyc dwoch zbrojnikow. Albo tak sprytnie sie chowaja albo ???
W sumie mam 3 - jeden jakis 3-4cm i dwa mniejsze. No i tych mniejszych nie widzialem juz ze 2 dni...
Jest jakis sposob zeby je wypatrzec?
Reszta rybek to 6 kiryskow (3 malusie albinoski i 3 wieksze zwykle) i 5 mieczykow (ale malusie jeszcze)
Akwarium malusie (63litry) ale troszke roslinek w nim jest i dwa korzenie
Jest jeszcze nadzieja, ze chowaja sie pod korzeniami i nie ma szansy ich wypatrzec. Gdyby co polecam poczekanie. Jesli nie widac zwlok malych zbrojnikow to dobrze. Czasami tez swojej pekolcji nie widze kilka dni chociaz nie nalezy do najmniejszych. Radze po prostu zaczekac ...
heheheh. Wypatrzylem wlasnie jednego z maluchow :) Skubany tak sie zakamuflowal, ze tylko jakims cudem go wypatrzylem.
Pozostal do znalezienia tylko jeden :) Ale pewnie tez gdzies sie schowal :)
Rybcie czasem lubią płatać takie figle właścicielom :lol: Też kilka razy zdarzyło mi sie szukać, któregoś z moich pupilków, który gdzieś "zniknął". :wink:
Na pewno glonuś gdzieś chowa się za korzeniem i śmieje, że Pan nie może go dostrzec. Po czym wypłynie i będzie dumny, że wygrał zabawę w chowanego :P
wielokrotnie szukałem 20 cm plecostomusa w 150 l akwa. kończyło się na poszukiwaniach za i pod szafką. Potem okazywało się, że siedzi sobie spokojnie zadekowany między filtrem i grzałką lub w innej szparce.
a mnie się wydaje że może poszedł na ryby :P Wróci !!!
Moja pancerna (ok 15cm) przez dwa tygodnie utrzymywała mnie w przekonaniu o umiejętności teleportacji (akwa 200l) :D , potem się okazało, że grzecznie siedziała na samiutkim środku tła strukturalnego...
Taka nieśmiała panienka po prostu
Spróbuj ich poszukać wieczorem, przyzgaszonej jarzeniówce w akwarium, ale zapalonym świetle w pokoju. Moje otoski wtedy oba wyłażą i gonią się po akwarium.
El Habanero
04-02-2004, 23:34
Ja też się zbrojników nigdy doliczyć nie mogę. Ten typ tak ma :P