Zobacz pełną wersję : Filtr do kuli 8l
Witam wszystkich !
Niedawno kupiłam filtr do mojej kuli o pojemnośi 8l.
Przedtem miałam taki normalny filtr, a teraz kupiłam taki z siteczkiem pod kamyczki i brzęczykiem, który jest poza akwarium. Problem w tym że ten nowy mechanizm trzęsie całą kulą razem z szawka na której stoi. Czy powodem tego może być za duże siteczko na dnie ?
Michał J
04-01-2004, 19:10
Nie wykluczone, ale sprzedawca powinien Ci podpowiedzieć. Może jeszcze być tak, że cośjest spaprane.
matyjasz
04-02-2004, 21:11
A tak w ogóle to nei wiem jakei rybki trzyamsz, ale strasznei męczysz je/ją to tak jak zamkneli by cie w szafie i mialbys se tam zalatwiac itd.
hmm... kula 8l + filtr "denny" :lol: , nie taniej i lepiej byloby kupic akwa 15l i zamontowac zwykly fitr wolnoprzeplywowy?
Pozatym ten denny filtr denny to znak...!
El Habanero
04-08-2004, 20:16
Witam wszystkich !
Przedtem miałam taki normalny filtr, a teraz kupiłam taki z siteczkiem pod kamyczki i brzęczykiem
A jaki to jest ten "normalny" filtr - Czy chodzi ci o gąbkowy Tropicala?
Filtr denny Hagena działa, o ile da się dośc drobny żwirek kwarcowy lub bazaltowy, nie dawać keramzytu bo woda mętnieje :!:
Sam z siebie nie powinien dać wibracji szafki. Raczej to brzęczyk trzęsie. Im większej mocy brzęczyk, tym bardzie trzęsie. Niektóre potrafią nawet "chodzić" po stole...
Powieś brzęczyk na gumie modelarskiej lub w ostateczności takiej od majtek. Powinno pomóc.