PDA

Zobacz pełną wersję : Poznań

tomaszek
07-22-2008, 07:29
Jakie polecacie sklepy zoo dla akwarysty??

kotletbam
08-11-2008, 13:28
witam, czy ktos sie moze orientuje, czy w jakims sklepie w poznaniu mozna kupic krewetki red cherry ?

tomaszek
08-16-2008, 09:10
Red Cherry otrzymasz w Zoolandzie na Dąbrowskiego, sklep znajduje się jakieś 100 metrów od Rynku Jeżyckiego w kierunku Ogrodów. Sklep mogę polecić spory wybór ryb, roślin i sprzętu, ceny nawet przystępne. Obsługa fachowa ;)
Drugi sklep to "Ramirez" na os. Oświecenia, zaopatrzony dobrze, ryby i rośliny zdrowe. Pan, który tam sprzedaje zna się na rzeczy i zawsze można liczyć na jego dobrą pomoc.
Następny sklep to "Skalar" na Armii Krajowej, sklep dobrze zaopatrzony, ryby zdrowe( dużo kąsaczowatych). Jeśli rybek nie mają to sprowadzą na zamówienie.
Nie polecam sklepów w centrach handlowych, ceny kosmiczne(gupik około 9zł!!!), ryby chore, bardzo dużo trupów w zbiornikach.

rafilight
11-21-2008, 20:28
Ja mam pytanie odnosnie sklepu z roslinami. Zna ktos jakis sklep/hurtownie z roslinami bo mam dosc juz paczek z Elku i innych zakamarkow polski:P
Oczywiscie mowa o poznaniu i okolicach:)

Pozdro

szymonw
11-22-2008, 00:14
na Malwowej jest sklep zoologiczny Słoń. podejrzewam, że to najrozsądniejszy sklep z roślinami w Poznaniu. wybór nie jest oszalamiający ale sprzedawane są submersy. rosną sobie w dwóch dużych baniakach. wybierasz i wyciagają ci z baniaka.

rafilight
11-22-2008, 10:09
Dzieki,
Musze przyznac ze bylem juz tam kilkakrtotnie:) Kilka miesiecy temu mieli bardzo przystepne ceny i dokonalem dobrego zakupu chyba ze sprzedajacy sie pomylil. Mikrosorum (pokaznej wielkosci) plus 2x anubias nana za 17 zl). Bylem tydzien temu i to co zobaczylem mnie powalilo tzn ceny.
Nalykali sie za duzo i teraz szaleja;) Zgadzam sie co do wyboru bo maja chyba najlepszy w poznaniu ale i tak niestety nie maja np nic z Hygrofili, heterantery i mchow (tylko jawajski) za to maja wlasnie duzo cryptokoryn mikrosorum ale tylko pteropus nurzance/zabienice niektore.
Chyba ze mialem pecha jak tam bylem;)
Szukam kogos kto by mial jakas mozliwosc zakupienia roslin na terenie poznania (hurtownia) za kwoty zblizone do tych z allegro. Kiedys byl tu ktos taki... Powiem szczerze ze dobijaja mnie przesylki z tak daleka.

Pozdro

MarioSan
12-10-2008, 16:02
Jeśli chodzi o wybór ryb to bez porównania z czymkolwiek jest sklep Bajcik w Przeźmierowie
na ul. Wrzosowej - ryb masa, sprzętu też, ceny baaardzo konkurencyjne.

Kiti
12-12-2008, 12:11
Czy orientuje się ktoś z was czy można gdzieś w Poznaniu kupić szklany dyfuzor do CO2?

Admiral
01-02-2009, 22:16
W luboniu na ul. Jana III Sobieskiego jest fajny sklep zoologiczny:-D. Na tej ulicy są 2 sklepy, chodzi mi o ten większy położony wgłębi. Niskie ceny, miła obsługa, dostawy co piątek, dużo ryb i zdrowe, mało roślin, duży wybór pokarmów, dodatkowo duży wybór i tanie cen akcesoriów akwariowych takich jak świetlówki, grzałki, filtry. Oprócz tego jest cześć wędkarska i z rybami do oczek wodnych.