Zobacz pełną wersję : SYMFONIA czy TMG ????
Symfonia czy TMG co proponujecie?
A na co Cie stac, jak stac Cie na oryginalne TMG to propnuje TMG.
dziadekk
04-01-2004, 15:09
Ciekawe w jakim województwie jest to Chicago :wink:
w Chicago jest wszystko, chcesz, placisz ,masz - Dziadekk z geografia kiepsko???
Dziadekk z geografia kiepsko???
Zrozum czlowieka to juz ten wiek :1: i duzo wody w akwariach wymieniono od czasu kiedy chodzil do szkoly. Tez kiedys tak bedziesz mial :twisted:
dziadekk
04-02-2004, 13:56
Fish - to był zwykły sarkazm. :? :evil:
w Chicago jest wszystko, chcesz, placisz ,masz - Dziadekk z geografia kiepsko???
Chicago, Illinois - w przybliżeniu 41o N, 87o W.
A geografią u mnie nie tak najgorzej, wziąłem sobie ją nawet jako przedmiot dodatkowy na maturze.
Zastanawiam się tylko, komu opłaca się eksportować do Stanów SZ, jeżeli na rynku jak piszesz jest wszystko?
zgadza sie tylko porownujac koszty TMG a SZ jest zasadnicza roznica a poza tym slyszalem ze z SZ (np. 1 kilo) mozna miec wiecej nawozu niz z TMG(np. 500ml) zadajac to pytanie prosilem o sugestie uwagi na temat tych nawozow pozdrowienia
Karol Kaniewski
04-04-2004, 00:24
No na bank 1 kg symfoni starczy Ci na dluzej niz TMG 500 ml.
Jesli bedziesz sypal 40 gram SZ na 1 litr wody destylowanej otrzymasz okolo 25 litrow nawozu !!!
Tylko pamietaj ze juz rozrobiona SZ dosc szybko sie psuje. Wiec lepiej rozrabiac po troche :wink:
dzieki Karol za wypowiedz jeszcze jak bys napisal jak to dawkowac to bylo by swietnie mam baniak 200l :lol: pozdrowienia
Karol Kaniewski
04-04-2004, 20:57
Ja zrobilem z takich proporcji jak kiedys podawal Lord Paszka:
Tj.
:arrow: 1 litr wody destylowanej
:arrow: 40 gram Symfoni Zlotej
:arrow: 30 ml Ferro Activ
:arrow: 20 gram siarczanu potasu.
Na Forum Holendrow podawali dawke 1 ml na 60 litrow wody dziennie czyli u Ciebie troche wiecej niz 3 ml.
Jednakze jesli ktos ma duzo roslin dawke mozna zwiekszyc do 2,3,4,a nawet 5 ml na 60 litrow wody. Jeszcze nikt sie nieskarzyl na przedawkowanie :wink: