PDA

Zobacz pełną wersję : Planowana obsada, czy dobrze?

serek
03-31-2004, 22:04
Witam serdecznie !
Planuję obsadę do 60 litrów. I tak mam w planach : 2 pary ramirezów lub harem kakadu, do tego stado neonków, i tu mam pytanie : co mozna dać na dno: dwa otoski , dwa zbrojniki czy może kiryski (choć podobno z pielegniczkami nie bardzo) ???
dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Paweł

monetka
03-31-2004, 22:37
Witam serdecznie !
Planuję obsadę do 60 litrów. I tak mam w planach : 2 pary ramirezów lub harem kakadu, do tego stado neonków, i tu mam pytanie : co mozna dać na dno: dwa otoski , dwa zbrojniki czy może kiryski (choć podobno z pielegniczkami nie bardzo) ???
dziekuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Paweł

Najlepsze beda chyba Otoski. Powinno sie je tak samo jak i kiryski trzymac w grupach po kilka osobnikow, 2 sztuki to za malo.
Ewentualnie mozesz tez dac krewetki amano (Caridina japonica). Zbrojniki odradzam, za duze na takie akwa i ramirezy czy kakadu nie beda w stanie obronic przed nimi gniazda gdyby zlozyly ikre. :(

Kaja_xxx
03-31-2004, 23:18
Otoski na dno :5: U mnie te rybole to ciągle na szybach akwarium siedzą albo na korzeniu czy roślinkach. Prędzej już kirysy albo jak koleżanka wyżej napisała- krewetki. I nie po 2 sztuki ale większe stadka- conajmiej 4-5 osobinków :mrgreen:

Rav_Lublin
04-16-2004, 10:00
na dno proponuje z 4 kiryski. Bardzo towarzyskie i sympatyczne rybki. Przeczesuja podloze, dojadaja opadly pokarm.