Zobacz pełną wersję : Mieczyk + Gupik
monicurka
02-12-2005, 14:20
Mam dwa Gupiki samce i jednago samca Mieczyka. I jeden z Gupików pływa caly czas za Mieczykiem:) Nie kąsają sie, tylko tak razem sobie plywają..... a Gpuik czasmi dostaje takich drgawek ( ja to nazywam tańcem :P ) oczywiscie przed Mieczykiem. Co to za zachowanie?
mala_lady_pank
02-12-2005, 15:00
To zachowanie gupika to zaloty.... Samce gupików często tak się zachowują, szczególnie przed samiczkami, choć zdarza się że przed rybkami z innego gatunku też :wink:
monicurka
02-12-2005, 17:50
To w takim układzie mam Gupika pedzia bo pływa za samcem :lol: :lol: :lol: Bo jesli sie dobrze orientuje to samiec ma miecz a samiczka nie. A moj Mieczyk sumie ma maly miecz no ale miecz to miecz :wink: Hehe a przynajmniej Mieczykowi sie nie nudzi i ma kumpla 8)
eremenik.
02-12-2005, 22:26
Ja w akwa mialem 2 gupiki(samc) teraz juz tylko 1 i samice mieczyka i gupiki caly czas sie zalecay do mieczyka danialy go nie dawaly mu spokoju zobaczymy co z tej krzyzowki wyjdzie
MartinTexas
02-18-2005, 17:56
Raczej nic z niej nie wyjdzie :wink:One się nie skrzyżują.Sytuacja jest taka, że gdy gupik nie ma pod ręką(płetwą :wink: ) samicy to lata za innymi rybami, albo za innymi samcami, albo innymi gatunkami, mieczyki, molinezje.Ja mam osobno samce i one non stop ganiają za sobą, a jak miałem samca żółtej molly to latały za nim (chyba od koloru i wielkości, bo za czarnymi nie latają :wink: ).Samice są większe, więc one latają za większymi rybciami, np. molly, mieczyk.Ale jak im dasz samicę to zmienią kierunek :wink: