Zobacz pełną wersję : [70l] [DELTA] [ROŚLINNE] Akwa Matrix'a 25.05.2005 str. 2
Witam
juz niedlugo szykuje sie zmiana aranzacji i nie wiem czy podolam wiec na wszelki wypadek prezentuje swoje aktualne akwarium 8)
mam nadzieje ze pomozecie jak bede mial chwile zalamania i niepewnosci :?:
aha dla przypomnienia tak moje akwarium wygladalo jakis czs temu:
http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4616&highlight=matrix
Ładne masz to akwarium, co chcesz w nim zmieniać? I tak jeszcze zapytam z czystej ciekawości: dlaczego tło jest tylko z jednej strony?:)
Pozdrawiam
No tak - w ciągłym biegu do doskonałości... Podoba mi się Twoje akwa - co do tła, czy trafnie mi się wydaje, że po prostu masz różne? Efekt jest bardzo ciekawy - taki rzut z boku. Czekam na fotorelację zmian. Powodzenia :)
nie ma tla z jednej strony jest granatowa sciana a z tej widocznej to granatowa zasłona :lol:
nie potrzebuje tla dla mnie najlepszym tlem beda rosliny :roll:
Glorification
02-11-2005, 23:47
eeee... no bardzo ładne akwa ... jedyne co bym zmieniło to ... hmmm ...dodał bym parę ramirezek, lub kakadu zamiast molinezji... Generalnie jednak bardzo mi się podoba;)
mi tez sie podobalo ale jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego
po niechcacym obejrzeniu tego akwarium zapadla decyzja o probie zmiany kompozycji
http://www.holenderskie.pl/forum/viewtopic.php?t=10262
zdaje sobie sprawe ze jest ono 4 x wieksze oraz ma lepsze swiatlo (ja w rogu nie mam nic :cry: )
zapraszam do sladzenia watku w ciagu tygodnia powstanie tu mam nadzieje dosc ciekawy DIY (sump, szafka oraz z wasza pomoca aranazacja zbiornika).
Przed chwilą zachwycałem się twoim poprzednim wnętrzem, a tu nowe...
Też interesujące, choć inaczej. Idziesz ku "jasnej stronie mocy" . Jak dla mnie - wyhamuj i daj trochę przyrodzie poaranżować baniak. :wink: Poprzednie było pięknym "chaszczowiskiem", a tu widać rękę człowieka.
Ogólna ocena bardzo dobra, ale żal mi tamtej "dzikości".
czesci I relacji
obejmuje poprawe szafki ktora ma juz 2,5 roku a byla tak zaprojektowana ze nie laczyla jej zadna sroba teraz poskrecalem ja bo zauwazylem ze zaczela sie lekko rozchodzic.
zdecydowalem sie na zrobienie samemu szafki z 3 powodow:
1) lubie majsterkowac :)
2) kolory szafek od producenta nie pasowaly mi do mojego zamyslu.
3) gotowe szafki nie osdpowiadaly mi podwzgledem funkconalnym nie byly przemyslane a przezroczyste szklane drzwiczki sa wyjatkowo zlym pomyslem :?
Wszystkie zmiany w akwarium maja na celu w przyszlosci "lekkie" przejscie na akwarium morskie wiec dlatego moja filtracja jest sump pomimo dosc malego akwarium.
tak wyglada 20 litrow aqulitu hobby zle wyplukanego :oops:
a to 2/3 moich korzeni :lol: wiecej nie weszlo 8)
c.d.n.
Mozesz wyjasnic i zobrazkowac w jaki sposób zrobiles sumpa bez wiercenia dziury w akwa, bo sam mam brak kasy na nowiutki filtr kubelkowy i chcialem cos sam skonstruowac
generalnie wzorowalem sie na tej stronce
http://www.minirafa.neostrada.pl/przelew.htm
Dzieki za linka, ale mam jeszcze prosbe moglbys wrzucic jeszcze fotke jakie rozwiazanie zastosowałes wewnatrz szafi?? ewentualnie na maila jakbys przeslal mi fotki calego systemu oki?? plto@o2.pl
tak to mniej wiecej wyglada 8)
z ulozenia korzeni jestem raczej zadowolony
co do roslin to bedza jeszcze korekty.
przyszedł czas na wasze opinie i rady ..... czekam :roll:
hmmmmmm
Szczerze mówiąc myślałem, że zmieścisz całość korzeni, wyglądają jakoś dziwnie znajomo :lol: czy ja ich gdzieś nie widziałem? :lol:
No cóż, akwarium jest ładne ale może paradoksalnie to największy zarzut w jego kierunku...
Co prawda jestem zwolennikiem eksponowania takich elementów jak korzenie czy kamienie ale dobrze by zrobiło dla całości kompozycji gdybyś trochę je obsadził...
Myślę, że gdy odpowiednimi drobnymi zabiegami nadasz trochę mniej ugłaskany chrakter swojej "delcie" będzie interesująco
pozdrawiam
wlasnie dlatego tak podobaja mi sie krewetki te stworzonka caly czas mnie zadziwiaja.
mozna stukac w szybe stroic dziwne miny a krewetka w ogole na to nie reaguje ma nas po prostu gdzies zrobi to sama uzna za stosowne sa bardzo ciekawskie i odwazne za to je sobie cenie.
Uwazaj bo Ci palca zje :!: :shock: :!:
A co do akwa to prezentuje sie spoko.
Pozdrawiam Mateusz 8)
ponieważ w duzym akwa niewiele sie zmienilło prezentuję wyjątkowo marnej jakości :oops: zdjęcia mojego krewetkarium które założyłem w grudniu 2004r.
:D Krewetkarium super,szkoda że zdjęcia nie najlepsze!Wieksze akwa też ładne!!! :D
po lekiej modernizacji moj glowny dekoracyjny zbiornik :wink:
co ciekawe korzenie rozjasnily sie i nie sa juz teraz ciemnobrazowe.
no marcinie sa jakieś postępy. jeszcze pare rzeczy trzeba zmienić (mniejsza i konkretniejsza ilość roślin) decyzję co do gatunków pozostawiam tobie. korzonki są fajne. co do zdjęć krewetkarium to jak będe w wawie to postaram się wpaść do ciebie z cyfrakiem to pocykasz ładniejsze fotki. ale nie obiecuję że wdepnę.
no coz minelo troche czasu czas na maly update
jest to stan przejsciowy prawa strona zostanie jeszcze zmieniona
przy okazji podziekowania dla Durendala oraz Noviny
a ja wiem co z tego aqua będzie :lol:
odswierzenie tematu :wink: (nie wiem po ilu watki sa kasowane)