Zobacz pełną wersję : Rosliny w Malawi
mam pytanko, jakie rosliny mozecie polecic mi do Malawi? (wiem ze podniosa sie glosy iz ten biotop nie powinien byc obsadzany roslinnoscia..jednak mimo to prosze o podpowoiedzi)
p.s: Jezeli ktos ma roslinki (na zbyciu lub do sprzedania) nadajace sie do Malawi prosze o kontakt: detonatyk@wp.pl z gory dzieki:D
/bienias
03-02-2005, 23:05
Co do roslinek to polecam: Anubias barteri/nana; Cryptocoryne aponogetifolia; Hygrophila corymbosa. Rosln tych pyszczaki nie beda za bardzo ruszały. Poczytaj sobie wiecej na ten temat:
http://www.malawi.org.pl/index.php?view1=rosliny
To powinno Ci pomóc w doborze flory :D
Polecam wszystkie cryptocoryny- nie potrzebują dużo światła, świetnie rosną. Dobre są też nurzańce. Anubiasy na pewno tez ale doświadczenia z nimi nie mam bo to nie na moja kieszeń. U mnie w zoologicznym ledwo widoczna szczatnka anubiasa nana kosztowała 15zl, a slyszalem ze rośliny wolno rosną więc stwierdzilem, że sie nie oplaca :cry:
pOZdRO
Arrabbiato
03-18-2005, 00:41
Ja w swoim malawi mam rośliny i wcale nie jest powiedziane że w malawi nie można mieć roślin, ja mam i tyle. Wejdź na moje akwa i sam sobie spójrz.
Mam parę roślin do sprzedania więc jak chesz to pisz na maila : arrabbiato@o2.pl
A jakie mam roślinki :
Cryptocoryna balansae
Anubias barteri
Anubias nana
Echinodorus bleheri
Valisneria spiralis
Valisneria americana
Cryptocoryna wendeti
Jak jesteś zainteresowany to daj znać, dobra cena, chyba najlepsza!
Pozdrawiam
Polecam różnego rodzaju kryptokoryny i także różnego rodzaju nurzańce. Nurzańce inaczej Vallisnerie rosną w środowisku naturalnym jeziora Malawi.