PDA

Zobacz pełną wersję : [15l] Obsada

Pidgin
02-09-2005, 20:16
Witam,

Mam zamiar założyć moje pierwsze akwarium okolo 15l /szer. 35 wys. 24 głęb. 20/ mam już je od jakiegoś czasu, więc /narazie nie wiem czy akwarystyka mnie wciągnie/ nie wchodzi w gre zamiana lub kupienie większego (pieniążki).

Czy będzie dobrze jak:
- wpuszcze tam 2 - 3(?) krewetki Amano
- i czy mozliwe bedzie dołożenie parki(?) gupikow?

Roślinki: mech /jawajski/, wgłębka, moczarka, coś jeszcze się nada ?
Do tego filtr /pewnie kaskada Aquaszuta/, jakaś grzałka z termostatem, skałka lub korzeń.

Będzie dobrze ? :)

PS. Myśle jeszcze nad bojownikiem, ale narazie wygrywaja z nim krewetki i(lub) gupiki :P

Paweł.Kraków
02-09-2005, 20:21
Skoro masz forsę na grzałkę z termostatem i kaskadę aquaszuta to lepiej zrezygnuj z grzałki z termostatem i kup 30 l akwa. Parka gupików i np. 2 krewetki red cherry to dobre rozwiązanie.

akari
02-09-2005, 20:35
Lepiej zacznij od bojownika, tak jak ja :D Jak się już wciągniesz to kupisz większe akwarium i więcej rybek. Do tego jakieś kryjówki mu przygotuj z roslinek i korzenia/skałki.

veronika_van_halen
02-10-2005, 12:21
ja też mam bojownika w 15l akwarium, ale jezeli rośnie tam moczarka, to może jej być troche za ciepło w "bojownikowej" temperaturze :)
ale jezleli tam zamieszka bojek, to dałabym więcej roślinek, np. cryptocoryne wendta, anubisa nana, cryptocoryne nevilli i inne małe ciepłolubne gatunki :P
pozdrawiam :)

słamka
01-21-2007, 19:12
ja poleciła bym jednak tak jak jeden z przedmówców większe akwarium zamiast inwestowania w takie malutkie. Sam już przechodziłam takie początki i wiem że to się nie opłaca. A w większym akwarium rózne mozliwosci stoją przed Tobą otworem!

mmiklas
01-21-2007, 20:03
gupiki sa ok. Daj 5 krewetek - sa fajne i nie potrzebuja miejsca :)
Po jakims czasie bedzie 20.... ale tez ok.

raeidh
01-22-2007, 12:10
gDaj 5 krewetek - sa fajne i nie potrzebuja miejsca
Po jakims czasie bedzie 20.... ale tez ok.No to wymyśliłeś... :?
Tak, po co im "miejsce", nawet i sto sie zmieści w tych 15l.

Pozdrawiam
Wojciech Ćwikliński

mmiklas
01-22-2007, 12:46
wszyscy pchaja krewecie do nano akwariow, wiec 15 litrow jest calkiem duze :)