Zobacz pełną wersję : małe mieczki :D pytania
wracam z imprezy a tu wa kawarium pływa masa małych mieczyków :D odłowiłem w słoik chyba ze 40 sztuk. co teraz z nimi począć? rano mam zamiar kupić żwir i urządzic im małe akwarium 30l. czym je karmić? czy musi być dużo światła? i co począć by ja najęcj
rybek przetrwało do doroslego wieku? :D
a i czy rz noc prztrzymają w słoiku?
wracam z imprezy a tu wa kawarium pływa masa małych mieczyków :D odłowiłem w słoik chyba ze 40 sztuk.
No to gratuluje :D
czym je karmić?
Mozesz je karmic tym samym pokarmem co dorosle rybki, poprostu zmiazdz platki, na taki prawie ze pyl. :lol:
czy musi być dużo światła?
Niekoniecznie.
co począć by ja najęcj
rybek przetrwało do doroslego wieku?
Dbaj o nie jak o dorosle ryby, wszystkie raczej nie przetrwaja ale
kilkanascie powinno przetrwac, zawsze jest kilka slabszych.:cry:
i czy noc przetrzymaja w sloiku ?
Napisz jaki duzy sloik ,a dla pewnosci wloz je do 2 lub trzech jezeli jeden jest strasznie maly, przydalobysie jeszcze jakies napowietrzanie.
POZDRO :)
dzięki za info :D małe rybcie dziś dostaną w przydaiale małe akawarium 30l i jeszcze jedno pytanie jak długo rybki będą dorastac tak by dało rade zobaczyć gdzie samica a gdzie samiec?
Mieczyki rosną dosyć szybko wiem bo mam już małe a rozpoznasz wtedy kiedy dorosną do 1.5cm. Jeśli nie wierzycie to mówie wam ze wiem to z własnego doświatczenia :D
Hyhy ja tez zostałem wczoraj szczęsliwym ojcem małych mieczyków. Juz od dłuższego czasu zapowiadało się, że moja samiczka będzie rodzić i jak wczoraj odłowiłem ja do słoika w końcu wysypały sie maluchy. Matkę wrzuciłem z powrotem do akwarium, a słoik z młodymi zamotnowałem do nadbudowy, tak, że jest w akwarium i trzyma dobra temperaturę, ale duze ryby nie maja szans zrobić krzywdy małym :] jest ich ok. 20, bo część zdechła na samym początku :( włożyłem im małą roslinkę, a dziś podłącze wężyk z napowietrzeniem :]