Zobacz pełną wersję : Brzanki różowe
Na jakich pokarmach można karmić te ryby aby ładnie rosły i dobrze się wybarwiały ? Chodzi mi o te firmowe i te które można wykonać samemu z ogólnie dostępnych w sklepach 8) Bardzo prosze o pomoc :twisted:
Brzanki rozowe chetnie pochlaniaja wszelaki pokarm jaki im podasz /od zywego do suchego w platkach/. Polecam zroznicowac im pokarm z roznych gotowych w platkach plus zywy z naciskiem na pokarmy roslinne.
A jaki roślinny powinien być odpowiedni? Chodzi mi o konkretną markę. A jeśli chodzi o ten żywy to jaki byłby bezpieczny? Nie chce sobie zabić całej obsady :P Mam dostęp tylko do sklepów ale tamtejszym żywym karmom nie ufam! Poradzicie coś :shock:
ja swoim brzankom daje z platkowanych--Tropical'a wieloskladnikowy,roslinny ,vitabin,super vit basic
z mrozonek to daje im larwy komara i ochotke
i zyja dobrze wyglądają a moze przy okazji ktos doswiadczony bardziej doradzi jeszcze cos??
pozdrawiam
arturgołąb
05-20-2004, 22:54
ja moim brzankom oprócz podstawowej karmy,dawałem spirulinę,chyba to była spirulina tropicala.Były pięknie wybarwione i zdrowe :) teraz mam inną obsadę,ale czasem mi brakuje moich brzanek :wink: