PDA

Zobacz pełną wersję : Napalony Bojownik

klex
01-31-2005, 19:11
Kupiłem nową samice gupika bo poprzednia padła. Bardzo sie nią zainteresował bojownik. Gupik oczekuje w głownym akwa w kotniku na poród po przeciwnej stronie niż ta w której zawsze przebywał bojownik. Od wczoraj ciagle siedzi przy kotniku, teraz patrze a on sobie gniazdo buduje tuż obok tego kotnika. Najwyraźniej sie pomylił i myśli ze to dla niego samica. Czy jak już urodzi ona młode i ją wypuszcze z kotnika, to bojownik ją moze zgryźć? Takie anomalia mi sie dzieją w akwarium!!!

veronika_van_halen
01-31-2005, 19:53
po co Ci kotnik w głównym akwa :?:
Bojownik może zabić gupika, nawet nie dlatego ze jest na nią "napalony", tylko dlatego ze bojowniki często załatwiają gupiki, to takie porachunki międzygatunkowe :P Chyba ze Twoj bojek jest spokojnym chłopcem i nie zaczepiał nigdy wcześniej innych rybek :P Ale gdy sie przyglądnie bliżej pani gupikowej to może zauważy swój błąd ;)
Na Twoim miejscu ja bym sie troche bała trzymać bojownika z gupikami.
pozdrawiam ;)

klex
02-01-2005, 08:48
Kotnik jest obszyty cieniutką gazą , jest przepływ wody a małe rybki z niego nie uciekna . mama raczej ich zbyt wiele nie powinna pozreć. Bojownik nigdy nie zaczepiał zadnej rybki, żył własnym życiem.