PDA

Zobacz pełną wersję : agresja u paletek

marekdudziński
03-02-2008, 11:21
moje paletki są agresywne. objawia sie to tym że atakują wszystkie wszystkich oczywiście wewnątrz własnego gatunku. temp. 29 st.C, Ph 6.0, oświetlenie 144 W na 450l.
karmię sercem. ostatnio przyzwyczajam do D-50 ale nie wszystkie akceptują ten pokarm. wiem że u paletek występuje hierarchia ale jak widzę paletki w sklepach leniwie pływające to wydaje mi się że moje są bardzo agresywne.

matii_lub
03-02-2008, 11:36
moje paletki są agresywne. objawia sie to tym że atakują wszystkie wszystkich oczywiście wewnątrz własnego gatunku. temp. 29 st.C, Ph 6.0, oświetlenie 144 W na 450l.
karmię sercem. ostatnio przyzwyczajam do D-50 ale nie wszystkie akceptują ten pokarm. wiem że u paletek występuje hierarchia ale jak widzę paletki w sklepach leniwie pływające to wydaje mi się że moje są bardzo agresywne.
Po prostu muszą sobie ustanowić hierarchię w stadzie, po pewnym czasie powinien już zapanować pokój i zgoda :)

Czasza
03-02-2008, 11:49
Dział troche nie ten, ale odpowiem. Jeżeli ryby mają około roku to oprócz ustalenia hierarchi w stadzie moga dodatkowo dobierać się w pary. Jeżeli masz przewage samców to bijatyki będa ciągle.