Zobacz pełną wersję : Rozmnożenie Gupików
Witajcie Chcę rozmonożyć Gupiki w akwa 10,5 litra mam 1 samca + 2 samice oto moje pytania:
Jak duża ma być temperatura?
Jak Utrzymać przy życiu moczarkę Argentyńską?
Jak duże ma być akwa dla małych i od którego dnia mam je karmić i czym ma je karmić?
Za ile w sklepie zoologicznym w Geantcie Na Jubilerskiej, moga odkupić ode mnie ze sto takich małych?
Witam
Temperatura w granicach 24-26'c
akwarium dla narybku to moze byc jakis 3 litrowy zbiornik starczy w zupełnosci na jakis czas dopuki nie podrosną.
a co do skupu malutkich gupików to w najlepszym przypadku 10 gr za sztukę ale na to bym raczej nie liczył , lepiej niech u ciebie podrosna i wtedy próbuj sprzedać ale nie licz akurat na zyski ... jak gupiki sa w tym sklepie np. po 5 zł to jak beda chcieli od ciebie wziac dorosłe rybki to sadze ze 1zł moga ci dać za sztuke ale to jest najlepszy scenariusz.
Pozdrawiam
no i karmić narybek mozesz pokarmem suchym tylko roztartym na pył
i to juz mozesz robuc nastepnego dnia od porodu.
Pozrwawiam Piranha
od wczoraj te moje 10,5 litrów dojrzewa! Jest w nim 11 roślinek - 9 moczarek argentyńskich i dwie których nazw nie znam (jednej znam, ale gazetę z jej nazwą pożyczyłem koledzę, w każdym razie to roślinka o pseudo "trawa") filtraacja jest ustawiona na mini i filtruje filtr Super-Mini 280 firmy Aqua Szut (kosztował 64 zł, ale skubaniec jest super cichy) Za grzanie odpowiedzialna jest grzałka AQ-25 firmy Aquael która kosztowała 48 zł (z termostatem, oczywiście) Mam jeszcze chemię - Aquaplus. do uzdatniania wody, Cycle, do przyśpieszenia dojrzewania i Plant Gro do roślinek - to kosztowało 15 zł. To tego mam jeszcze żwirek - dałem kilogram bazaltówki na roślinki i kilogram mieszanki marmurowo-bazaltowej na pozostała cześć
Sumując koszty, wyszło mi to za osprzet około 150 zł (nie liczyłem akwa za 50 zł) jak dla mnie jest to baaaaaardzo sporo (jak na taką wielkość) ale było tego warte