PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie macie krewetki ???

NOVINA
01-27-2005, 15:34
Skoro mamy wlasny dzial to bylyby dobrze gdybysmy poznali naszych pupili. Tak wiec mam apel do wszystkich krewetkomaniakow aby wpisali tu odmiany krewetek jakie zamieszkuja ich akwa oraz sukcesy hodowalne z nimi zwiazane.

Zaczne od siebie. Moje zbiorniki zamieszkuja takie oto krewetki:
-Red nose
-Red cherry zwane tez Fire red
-Tiger
-Zebra
-Amano

W przyszlosci przymierzam sie do Crystale red ale trzeba uzbierac troche funduszy :wink:

Misza24
01-27-2005, 16:13
red nose 4szt
red cherry 4szt
szklista 5szt
Christmas Tree 1szt

1MACK1
01-27-2005, 16:16
Red cherry - 4
Red nose - 4

NOVINA
01-27-2005, 16:24
A udalo Wam sie uzyskac potomstwo od swoich krewetek? Bo ja sie pochwale i powiem, ze mam mlode tigery i red cherry .. najwieksze maja juz ok. 0,7 cm :D Zastanawia mnie fakt, ze za pierwszym razem samiczka red cherry miala pomaranczowa ikre a za drugim ikra jest zielona :shock: Ciekawe od czego jest to uzaleznione? Moze od pokarmu .. hmmm.. moze Wy wieice cos na ten temat?

kwalera
01-27-2005, 21:37
CZESĆ KREWETKOMANIACY w moim akwa buszują red cherry, amano, filtrująca duża dziewczyna, niestety potomstwem nie chcą mnie uszczęśliwić

futermelok
01-29-2005, 21:02
Witam
W moim baniaczku pływają a raczej chodzą Caridina cf. babaulti 8 szt.

Yoonior
01-29-2005, 21:40
Christmas Tree 1szt

Moze mi ktos ja pokazac bo jeszcze sie nie spotkalem z takowa nazwa nawet :?:

Raffy
01-29-2005, 22:07
krewetka red cherry - 2x (niedługo więcej bedzie) pozdr.

Misza24
01-29-2005, 23:51
Christmas Tree 1szt

Moze mi ktos ja pokazac bo jeszcze sie nie spotkalem z takowa nazwa nawet :?:
tutaj znajdziesz je zdjecie: http://www.atollzoo.com.pl/ :arrow: sklep :arrow: krewetki

Maz
02-02-2005, 23:06
witam
wiec tak ja mam w akwa niewiele krewetek.
2 szt-Krewetka Szklista.
w niedziele bede mial nowych lokatorow :lol: czyli.
2 szt.-Krewetka Red Cherry.
2 szt.-Krewetka Filtrujaca lub Amano.
Pozdrawiam.

aRBi
02-03-2005, 07:30
Moja banda:
2 amano
2 red cherry
2 tiger
2 babaulti
2 hummel
2 zeylanica

Krasa
02-19-2005, 16:21
A u mnie narazie 6 sztuk Fire Red czy jak wolicie Red Cherry ale w sklepie widziałem filtrujące i amano więc może coś kupię. I tu pytanie do tych którzy wiedzą nieco więcej o krewetach czy amano ma jakieś odmiany :?: bo w sklepie widziałem (tak przynajmniej były opisane) 2 odmiany amano. I 2 pytanko w baniaczku jako podłoże mam żwirek czy nie lepiej wymienić go na jakiś piasek :?:

NOVINA
02-19-2005, 17:04
Maly update :
W malym akwa sa teraz 3 crystale red :D Moze uda sie cos z nimi wykombinowac i pomnozyc ich ilosc :D

futermelok
03-11-2005, 12:48
Zmieniła sie troche umnie obsada więc sie pochwale na dzien dzisiejszy posiadam:
1 C.babaulti (C.fernandoi) 8szt + kilkadziesiat młodych- wyglądaja tak
http://www.wirbellose.de/arten.cgi?action=show&artNo=029 kupiłem je pod szumnie brzmiąca nazwą C.babulti red-blu.
2. C. Red chery 8szt
3. C.babaulti(green)10szt + klikanasie młodych
4. C.sp 5szt- nie wiem co to za gatunek ale podbne sa do tigerów
5.C.palmata 10szt
Pozdrawiam futermelok

NOVINA
03-11-2005, 13:56
Mam do Ciebie pytanie, futermelok :) Slyszalem, ze mlode green-ow moga miec rozne barwy :shock: Jak jest u Ciebie? Czy wszystkie sa tej samej barwy?

futermelok
03-11-2005, 14:32
Może zaczne od tego że moje dorosłe maja tez rózne barwy. Wiekszość jest ładnie soczyscie jednolicie zielona. Natomiast dwa osobniki są takie pomaranczowawe z jasnym pasem na grzbiecie, Młode greeny maja jakies tydzien i szczerze mówiąć nie widze narazie u nich żadnej barwy.
Natomiast ten mój drugi gatunek, czy może forma barwna (nie wiem jak to nazwać ale wyraznie sie róznią budową) to wogóle jest kosmos tam prawie każdy osobnik jest inny zaczynając od miodowego przez niebieski,zielony, brazowy na prawie czarnym kończąc. Już nie wiem sam co o tym mysleć.
Jak młode od greenów podrosną to sie podziele spostrzeżeniami.

Patryś
03-12-2005, 08:55
Mi z krewetek podobają się tylko Japonici i Gabonensis. Pewnie będę mieć te pierwsze

Greg_1
03-26-2005, 08:55
Mam takie pytanko czy dobre są krewecie filtrujące ?? Bo widziałem wczoraj w sklepie i były drogie od ok.20zł do 38 w zależności od wielkości.
Lepiej je kupić czy Amano ??

Krasa
03-26-2005, 09:01
Mam i filtrujące i amano. Filtrujące mają fantastyczne zachowania, za wszelką cenę pchają się pod wylot kaskady żeby tam parasolki porozkładać i coś sobie złapać no i bardzo ładnie wyglądają. Amano też są bardzo ładnymi krewetkami i nieźle czyszczą akwa z glonów.
Co tak drogo ja za filtrujące młode płaciłem 8zł za dorosłe 15zł.
Pozdrawiam Krasa

Spinja
04-01-2005, 01:58
Mam 10 milasków ^_^ Red Cherry w akwa ogólnym. Kupiłam młodzieniaszków od zacnego Belina z Wawy (polecam!)

Sukcesy:
- jedna się wybarwiła na maksa, aż się przestraszyłam, że coś z nią nie tak, bo skąd niby ta czerwień, skoro u mnie światła maleńko?
- milaski nie dają się rybom i śmieją im się w nos, a kosiarkom f. wyjadają glony spod pyska! Ha! :twisted:
- przyniosłam je w ciężki mróz do domu i nie dostały nawet kataru ^_^

Innymi słowy: kocham moje krewetki. Mogę na nie patrzeć godzinami.

Chcę założyć własne akwa - krewetkarium właśnie. Nie spędzało mi ono snu z powiek, póki nie zajrzałam tu (http://www.atollzoo.com.pl). No i już nie wiem, które chcę! :) Na szczęście do jesieni mam czas; na wtedy zaplanowałam odpalenie krewetkowa.

Pozdrawiam, bracia w doli* :D

*Czy rodziny też Was po prostu nie rozumieją?
Moja mama: - Ohydne robale.
Mój tata: - A duże one urosną? <mlaśnięcie w tle> Grrrrr :evil:

NOVINA
04-01-2005, 11:17
Kolejny update :D :
przybyly takie krewetki jak:
3 bumblebee
1 xiphocaris
1 crystal red - sa juz 4 :D

Co do stosunku rodzicow do moich krewetek to bardzo sie im podobaja. Tata nawet je karmi jak jestem w szkole :D

mikit
04-01-2005, 18:11
no ja jak na razie mogę się pochwalić 10szt. cherry (4 samce i 6 smaic) mam je od niedawna ale mi się podobają, więcej na ich temat na razie nie mogę powiedzieć. czekam do przyszłej soboty (9.IV) bo wtedy dołączy do moich cherry 10szt tigerów. do tego chcę jeszcze dołączyć hummele i może po wygraniu w totka cristal red.

Saiqpat
04-01-2005, 23:14
Ja mam w chwili obecnej 7 cherry red i 5 tigerow. Ale moze juz niedlugo przybedzie cherry :)

belin
04-03-2005, 22:18
hmmm... to ja w takim razie tez sie wypowiem. U mnie mieszkaja fire red (w ilosci... co najmniej hurtowej) i tiger'y.
Galeria moich krewetek: www.bcz.pl/krewetki/foto.php :-)

mikit
04-19-2005, 16:23
no to pochwalę się. mam już w końcu moje tigery. ilość to 10szt. pływają teraz sobie z moimi red cherry które z kolei z 6 samic 4 noszą jajeczka, jedna już 11 dni. w czerwcu może albo w lipcu mam zamiar dokupić cristal redy no a wcześnie może jeszcze załatwie sobie hummele. to tyle jak na razie.

bobi
04-19-2005, 18:34
A kto ma na sprzedaz kilka red cherry oczywiscie niedrogo :mrgreen: . Z checia bym ulokowal je w swoim akwarium.
Jako, ze nie jestem znawca krewetek to moze zapodam banalne pytanie: czy moglyby one buszowac po akwa razem z amano i filtrujacymi?

NOVINA
04-19-2005, 19:05
U mnie red cherry plywaja z "krowami" amano i innymi krewetkami (tiger, xiphocaris i red nose)

monty
04-19-2005, 19:44
Chciałbym jeszcze crystal red ale mam problemy z nabyciem :P a obecnie w akwa siedzą 8)

Filtrujące 2 szt.
Amano 3 szt.