PDA

Zobacz pełną wersję : Czym malować PCV ?

gruber13
01-27-2005, 12:18
Zrobiłem pokrywę ze spienionego PCV i nie wiem czym ja pomalować. Goście w sklepach nie mieli pojęcia jaki lakier polecić. Pokrywa ma mieć kolor czarny. Proszę o pomoc osoby, które użytkują takie pokrywy.

Los_Sandalos
01-27-2005, 14:47
Najlepszym sposobem jest zakup okleiny typu "tapeta samoprzylepna". Łatwo okleić i bardzo ładnie wygląda. Bardzo szeroki wybór tapet jest np. w castoramie - cena za 1mb coś około 7zł - wałek szerokości 45cm. Są też wałki o szerokości zdaje się 65 i 90cm(mole się mylić o kilka cm).

gruber13
01-27-2005, 18:33
W ostateczności okleję pokrywę. Jednak potrzebuję pomalować ją również od środka. A kupując już lakier szkoda mi będzie wydawać kasę na tapetę. A przy okazji czy silikon do klejenia akwariów jest droższy od tego badziewia które sprzedają w akwarystyczych jako sylikon akwarystyczny? I czy dostanę taki w Castoramie?

Duch
01-27-2005, 18:44
Jednak potrzebuję pomalować ją również od środka.

A po co chcesz ją malować od środka? Ja mam pokrywę z białego PCV od kwietnia 2004 i jedyne co z nią robiłem to okleiłem przód czarną okleiną do mebli. W środku nie robiłem nic....a to z prostej przyczyny: biała powierzchnia działa niemal tak samo dobrze jak lustrzany odbłyśnik :wink: (dla przykładu przypomnij sobie słoneczny dzień gdy ziemia jest pokryta śniegiem....bez okularów przeciwsłonecznych ciężko wytrzymać :) )

gruber13
01-27-2005, 19:58
Do środka dałem metalowe listwy tynkarskie jako usztywnienie paneli zakrywających. A gdybym nie malował to w ostateczności musiałbym zapaćkać je silikonem. Pozatym jakoś nie wierzę w te okleiny. U znajomych w kuchni się odklejają a co dopiero przy akwarium. No ale może się mylę bo sie na tym nic nie znam. Jeśli nikt nie da mi namiaru na jakiś sensowny lakier to nic innego mi nie pozostanie :(