Zobacz pełną wersję : Statystyki Akwarystyki
Są 2 mln akwarystów na świecie :twisted:
20 mln ryb jest odławianych rocznie :?
200 mln $ - tyle wynosi roczny zysk pozyskiwany na akwafanach :D
Dane z najnowszego "National Geographic"
(jeżeli czegoś nie pochrzaniłem tzn mln zamiast mld lub cuś w tym stylu :wink: )
Maciek Szulc
03-29-2004, 16:40
2 mln akwarystow na calym swiecie... troche malo, myslalem ze wiecej nas jest.
jest w tym numerze "National Geographic" jeszcze cos ciekawego o akwarystyce? ktory to numer?
Hmmmmm. Czyli każdy z nas ma około 10 rybek w swoim baniaczku i wydaje 100$ na ich utrzymanie :D Ale te liczby to rzeczywiście są troszkę małe :?:
Hmmmmm. Czyli każdy z nas ma około 10 rybek w swoim baniaczku i wydaje 100$ na ich utrzymanie :D Ale te liczby to rzeczywiście są troszkę małe :?:
Przecież niedoliczą sie co do jednej sztuki i co do jednego dolara... :lol:
a kiedy zobaczymy statystyki naszego forum?
Maciek Szulc
03-29-2004, 17:21
Pozwole sobie podac aktualne statystyki forum:
Liczba postów: 7850 Postów dziennie: 124.59
Liczba tematów: 1115 Tematów dziennie: 17.70
Liczba użytkowników: 503 Użytk. dziennie: 7.98
jestesmy odwiedzani srednio 700 razy dziennie, rekord padl 5 marca kiedy to strona zostala odwiedzona 1104 razy w ciagu 24h.
to sa dane z dnia 20 Marca 2004r.
Statystyki naszego forum są cały czas widoczne na stronie głównej forum w jego dolnej części. Warto je obserwować, bo liczby zmieniają się w zaskakującym tempie.
Może coś pochrzaniłem - w szkole przeglądałem w czytelni numer i tak mi się rzuciło. Sprawdzę jutro, bo też wydaje mi się to trochę mało. A co do numeru to chyba najnowszy.
Sprawdziłem, nie ma pomyłki. Trochę uzupełnienia + mój komentarz :wink: :
10 mln bezkręgowców jest odławianych rocznie
12 mln korali jest odławianych
4 mln ryb z 20 mln trafiają na rynek W. Brytani lub Usa - są to najbardziej akwarystyczne kraje.
1 kg odławianych ryb akwariowych kosztuje średnio 500 $ - za 1 kg ryby do jedzenia 4 $
Może i akwarystów tak dużo nie ma ale... Ta liczba ryb, bezkręgowców i korali! Mowa o odłowie :!: Większość naszych ryb pochodzi z hodowli...
A rozmiar handlu morszczyzną jest dla mnie zaskakujący - widać że na zachodzie lepiej się powodzi...
A rozmiar handlu morszczyzną jest dla mnie zaskakujący - widać że na zachodzie lepiej się powodzi...
A mnie w zasadzie nie zaskakuje :D . Przypuszczam że dane te były zbierane jakiś czas po premierze filmu o pewnym błazenku z większą płetwą :5: ....
Swego czasu było nawet głośno o tym że odłów tej rybki zwiększył się kilkakrotnie i była ona nawet zagrożona. Po obejżeniu "Nemo" każde dziecko zapragnęło mieć rafę w domu a to skwapliwie wykorzystali nasi kochani biznesmeni......
Karol Kaniewski
03-31-2004, 20:57
Przypuszczam że dane te były zbierane jakiś czas po premierze filmu o pewnym błazenku z większą płetwą :5: ....
Mowisz o mnie :lol: :twisted: