PDA

Zobacz pełną wersję : rzeszow

lucyfer16
01-24-2008, 20:53
Szukam dobrych sklepów zoologicznych na terenie Rzeszowa. Jestem średnio zaawansowanym akwarystom z roczną przerwą w stażu. Dawniej kupowałem w centrum ogrodniczo-zoologicznym ale zostało gdzieś przeniesione. Jeszcze raz apeluje o podanie mi adresów dobrych sklepów z szeroką ofertą. Z góry dziękuje.:crazy:

marekdudziński
01-31-2008, 15:24
ja kupuję na Rejtana w Zoocentrum, tak się chyba nazywa. jeszcze jest sklep przy ulicy ... chyba grunwaldzka, w bramie. mieszkam od niedawna w "Rzeszowie " i nie mogę się połapać w tych ulicach.

kwadratos
01-31-2008, 16:38
Ja osobiście polecam centrum ogrodnicze res-gal na ul. paderewskiego jadąc na słocine ;) ostatnio amano kupiłem po 5,50zł i często ceny na kasie sie okazują mniejsze od tych na metkach przy produktach ;) np. tropikala pokarm dla krewetek 12zł a przy kasie miłe zaskoczenie 9,50, a i obsługa bardzo miła.
ul. Rejtana ZooCentrum praktycznie brak obsługi... cały czas za ladą siedzą nawet jak jest duży ruch i czekają aż ich sie będzie prosiło kilka razy do złowienia rybek... akwa na oko 1000l (kwadratowe) morskie porysowali bestialsko szyby czyścikiem :( ostatnio widziałem tam bardzo fajne butle CO2 chyba 0,5kg około 130zł nowe...
Koło RCMB (ul. Przemysłowa?) też duży zoologiczno-ogrodniczy mieszane uczucia obsługa nie miła doradzają welonki do 20l akwa ;/.
Sklep na ul. Mickiewicza nie wiem czy jeszcze istnieje ale ostatnio straszny syfek był ogólnie :/ i drogo ale bardzo ładne akwa morskie mają :P

a jeżeli chodzi o sprzęt do akwa to polecam www.aquatika.pl jak ktoś ma samochód to można podjechać okolica Jasionki. Osobiście kupiłem kilka przedmiotów i jestem zadowolony, ciągle poszerza swoją ofertę

aro600
02-07-2008, 21:26
Na Rejtana oprócz obsługi fatalnej mają również ceny nie z tej ziemi (chyba już równają z unijnymi), a może w reducie.

kwadratos
02-07-2008, 21:36
stoisko w reducie = sklep na rejtana (zoocetrum) niestety nie przepadam też za sklepem w reducie, mają dużą śmiertelność rybek w akwarium, ale przynajmniej do obsługi siedzącej za ladą bliżej :P

wrsdz
02-24-2008, 19:40
a jeżeli chodzi o sprzęt do akwa to polecam www.aquatika.pl jak ktoś ma samochód to można podjechać okolica Jasionki. Osobiście kupiłem kilka przedmiotów i jestem zadowolony, ciągle poszerza swoją ofertę[/QUOTE]

prubuje sie z nimi jakos skontakotwac ale na @ nie odpisuja, telefonu nie moge sie dokopac... masz moze jakis namiar do nich? maja strasznie konkurencyjne ceny jezeli chodzi o akwa( a przymierzam sie do zakupu ok 100-160l ) , kupowales szklo moze od nich ?

kwadratos
02-24-2008, 20:36
http://allegro.pl/my_page.php?uid=6961997 proszę ;]
szkła nie kupowałem u nich...

MariooT
03-03-2008, 12:23
www.aquatika.pl Firmę prowadzi Michał Lech siedziba firmy mieści sie w Jasionce koło rzeszowa (z Rzeszowa można kierowac sie znakami jak na lotnisko do Jasionki lecz na główniej trasie zjeżdzamy w prawo obok poczty w jasionce jak na medynie łańcucką (widoczny znak przy drodze)) Z tego co wiem to na terenie Rzeszowa dostarczają towar gratis. Akwaria i caly osprzęt jest u nich dostępny.
kontakt Michał Lech 660 539 723

lucyfer16
03-27-2008, 11:15
Dzięki za pomoc. A co powiecie o sklepie aqualife na Grunwaldzkiej, byłem tam pare razy; mają dość wysokie ceny ale za to obsługa jest miła i fachowa. Może jednak ktoś odniusł inne wrażenie. Proszę o skomentowanie gdyż nie mam jeszcze 100% pewności co do tego sklepu.

ciurka
03-28-2008, 18:30
Ja w zasadzie od kilku dni staram się znaleźć sklep, który ma niskie ceny roślin."Wyszedłem" na jakiś czas z akwarystyki i nie wiem czy np za kryptokoryne 8 zl to drogo czy tanio?Możecie powiedzieć?Niestety ostatnio odwiedziłem 5 sklepów i godne polecenia są tylko" Reduta, Rejtan", ten na Mickiewicza i ewentualnie koło rcmb, ale wszędzie w nich ceny są podobne szczególnie w tych dwóch pierwszych.Zobaczę jeszcze ten na słocinie, ale jak znam życie to taniej tam nie będzie-trudno.Co do sklepu na grunwaldzkiej to Ci chodzi o ten koło Europy? bo ja sobie innego sklepu nie przypominam.Tam taki młody chłopak sprzedawał, który cały czas odpowiadał do klientów wyuczonymi formułkami;]

lucyfer16
03-31-2008, 22:17
Nie chodzi mi o zoocentrum wędkarsko-zoologiczne (wspomniany koło europy) ale o aqualife dokładnie na grunwaldzkiej na lewo od al Piłsudskiego.

zorka
04-20-2008, 18:03
lucyfer... kiedys bym Ci polecila sklep na reducie i w grafice... teraz w grafice nie ma juz... w reducie nadal obsluga jest oki... ale nie podchodz co chlopaka w dredach bo jemu jakbys wiecznie p;rzeszkadzal... w europie tez byl sklep ale odstraszyl nas z mezem wysoki lysy chyba szef (arogancki i wulgarny w obsludze) chyba ze trafilbys na chlopaka i dziewczyne... informacji dawali wystarczajaco duzo i byli bardzo mili... teraz jest pare sklepow RCMB Resgal zoo na Rejtana i w reducie... w RCMB totalny brak wiedzy... RESGAL mila i kompetentna obsluga ale nie licz na karte rabatowa na rybkach... REDUTA byle nie koles z derdami... ZOO CENTRUM REJTANA jest oki...ale wystrzegaj sie kolesia lysego (bardzo nie mily i arogancki facet chyba nadal jest szefem jak w europie)... obsluga cakiem mila tylko zadawaj pytania bo jakby zmeczeni byli..moi znajomi jak widza tego lysego to wychodza i jada na slocine ja z reszta tez..pozdrawiam ..pa