PDA

Zobacz pełną wersję : Ikra księżniczek Proszę o pomoc

Maciek1
01-22-2005, 18:47
Czy można z ogólnego akwarium przełożyć Księżniczki razem z ikrą?? Boje sie że coś ją zje. Co prawda obwarowanie miejsca gdzie jest ikra jest całkiem spore! Szczeże mówiąc nie spodziewałem się ze ryby w akwarium zrobią mi lej po bombie :-) Bronią coprawda zaciekle! Jedna własnie ugryzła moją dziewczyne :-) ALE FAZA =))) Czy ikra przy PH 8 GH 19 KH 12 Da sobie radę? Czy rodzice poradzą sobie w nocy ze świderkami!!!??? Proszę o pilną odpowiedź.
DZIĘKI

Maciek1
01-28-2005, 18:54
Nie wszyscy naraz po nie nadążam czytać!

Maciek1
01-29-2005, 16:09
NIE UWIERZYCIE!!! myślałem że ikra została zjedzona! Patrze a tu okolo 50 maluchów w leju po bombie! :-) Już pływają :-) przed chwilą zrobiłem pierwsze karmienie! Maluchy mają się bardzo dobrze, Pierwsze tarło a rodzice opiekują się jak by robili to już nie pierwszy raz! ALE FRAJDA!!!

Spajdemen
01-29-2005, 17:22
No to gratulacje! Mam nadzieję że wychowasz jak najwięcej młodych

Maciek1
01-30-2005, 20:42
Od złożenia ikry juz równy tydzień ;)

samer
02-03-2005, 23:43
ZAZDROSZCZE I GRATULUJE, i pytanko mam masz tylko jedną parke czy jak?? bo ja niestety posiadam jedną ksiezniczke ktora znosi nie wiem czemu kamienie do kokosa hehe:) Powiedz Kolego czy długo trwał poród itp:)
Pozdrawiam

Krasa
02-05-2005, 08:46
Jak księżniczki ikrę składają to ty się o nie nie martw ty się martw o resztę obsady bo jak się któraś za bardzo zbliży to :twisted:
Pozdrawiam Krasa

Maciek1
02-05-2005, 15:58
Wiem właśnie! ;) Zajęły już 3/4 zbiornika. Pozbywam się właśnie reszty ryb bo jak małe podrosną to będzie MASAKRA.

pytanko mam masz tylko jedną parke czy jak?? bo ja niestety posiadam jedną ksiezniczke ktora znosi nie wiem czemu kamienie do kokosa hehe:) Powiedz Kolego czy długo trwał poród itp:)
Pozdrawiam

Porodu nie widziałem. Miałem na początku 5 rybek i kombinowałem w 2 zbiornikach jak je dobrać i mi się udało! Mam jeszcze jednego samca i samicę w osobnym zbiorniku ale on jest jakiś wariat. Leje tą samicę czasami. Nie będzie chyba z tego młodych. Młode zobaczyłem po tygodniu! Już pływały. Nie ma co kombinować. Jak im będzie dobrze to się rozmnożą. Sprawa jest prosta! Jak nie masz warunków to nie założysz rodziny prawda? ;)))
Pozdrawiam