PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zmniejszyć agresywność u pyszczaków?

challenge
03-28-2004, 09:59
witam. mam problem z pyszczakami a mianowicie z samcem melanochromis chipokae, który terroryzuje wszystkich mieszkańców akwarium (inne pyszczaki), a zwłaszcza samicę, chciałem cos z tym zrobić i dokupilem kilka nowych sztuk ale wszystkie dość szybko straciły zycie, czy może wie ktoś co jeszcze można zrobic?

dziadekk
03-28-2004, 18:10
A jakiej wielkości masz baniak????
Napisz coś o reszcie obsady i ogólnych warunkach w akwa.

challenge
03-28-2004, 19:09
240l i mimo kontrolowanego przerybienia i tak jest ciagla wojna, a z innych to zebra red red, szerszeń, saulosi, zebra blue blue, m. auratus

marking
03-29-2004, 15:46
Jeżeli chodzi o agresywność u pyszczaków to raczej ciężko będzie cokolwiek zrobić. Mogę Ci jedynie powiedzieć, iż podobno (tak jest zresztą napisane na etykiecie tego pokarmu) pokarm Tropical Malawi zmniejsza agresywność pyszczaków.

challenge
03-29-2004, 16:07
te pokarmy to pic na wode tylko jeden jest dobry w takiej saszetce ale taka mala saszeteczka cos ponad 20 zl kosztuje

marking
03-29-2004, 16:26
No niestety, ale się z tobą nie zgodzę, gdyż sam używam tego także drogiego pokarmu jakim jest Tropical Malawi i moje ryby, choć mam przerybienie nie walczą ze sobą. Nie wiem czy spowodowane jest to pokarmem, al przed rozpoczęciem jego podawania, walki się zdażały.

Przemek
05-04-2004, 18:54
ja tez mam chipokae w swoim zbiorniku i nie mam zadnych problemów z samcem! uzywam tropical malawi! kto wie moze to dzieki temu!