Zobacz pełną wersję : Warunki do rozmnożenia glonojadków !!!
mrdavid16
01-17-2005, 16:52
Jakie trzeba stworzyć warunki aby rozmnożyć glonojady te zwykłe czrno-białe z wąsam ??? Sory że nie mówie gatunku bo nieznam !!! Bardzo prosze o wskazówki jak je rozmnożyć!!! Ile musze mieć takich glonojadów żeby do czegoś doszło i jakiej mają być wielkości??? Aha i jeszcze jedno: ile glonojadów przychodzi na świat przy jednym miocie ??? Bardzo prosze o instrukcje !!! Kto mi napisze wszystko ładnie i dokładnie jak rozmnożyć ten gatunek glonojada dam "pomógł" NA 100%
Dzięki !!!
na forum duzo było już o razmnażaniu glonojadów :))
żeby było ci lepiej szukac to te glonojady nazywają sie zbrojniki niebieskie
wieczor888
01-17-2005, 18:31
Powiem krótko ... WWW.GOOGLE.PL !! Wystarczy poszukać o rozmnażaniu Glonojadów !! i wszystko jasne ... a i jak nie wiesz jaki to jest glonojad... to nie wiem jak ty sobie wyobrazasz rozmnozenie go :P Ale na forum też było cos o rozmnazaniu Glonojadów :P :wink:
mrdavid16
01-17-2005, 18:53
No i mam ten gatunek "zbrojnik niebieski" ale jak odróżnić płeć??? Sorry jestem początkujący ale chciałbym rozmnożyć coś więcej niż ryby żyworodne !!! Jakie ma być mniej więcej akwarium do rozmnożenia tego gat??? 30 l starczy??? Bo jeszcze mna 100l ale tam są pyszzaki !!! Prosze o pomoc !!!
Płeć: Samce mają wyrostki na nosie a samice nie. 30l wydaje mi się za male. Pozdr.
samica glonojada ma wąsiki a samiec nie
KARM JA MARCHEWKĄ GOTOWANĄ TO NAJLEPSZY SPOSÓB NA ROZMNOŻENIE :D :D :D
mrdavid16
01-17-2005, 21:17
A w poprzednich postach było że samiec ma wąsy a samica nie !!! To w końcu jak z tymi wąsikami ??? HMMMM?????
wojtass_maniak
01-17-2005, 22:09
Monti'emu sie cos pochrzanilo, samiec MA brode i wasy a samica jest wygolona:)
mrdavid16
01-17-2005, 23:18
HEHE no chyba mu sie coś pomylało !!! Ile rodzi taki jeden zbrojniczek??? HMMM ??? I jakiej wielkości muszą być żeby się rozmnożyły ???
Dzięki !!!
Ja miałem już małe glonojadki no i nadal mam i było ich ok 30 :P
na małe zbrojniki będziesz musiał trochę poczekać, osiągają dojżałość płciową po ok 10-12 miesiącach...niektóre później. Dopiero jak są dorosłe można rozróżnić płeć i wtedy dowiesz się czy masz parkę:)
Mam 200l akwa
a w nim 2 dorosle zbrojniki niebieskie, 4 mlode kosiarki i 4 gurami dwuplamiste
Troche pusto :wink: i mam pytanko czy jezeli uda mi sie doprowadzic do tarla mlode glonojadki dadza sobie rade????
(w akwa jest wielki korzez w ktorego okolicy mam plan zrobic warunki d oterla glonojadow, korzen jest porosniety gestym mchem jawajskim)
Dadzą sobie radę. Ja właśnie obserwuję jak młode rozłażą się po całym akwarium. Samiec dobrze pilnuje ikrę, wylęg trwa około 14 dni. :D
moje mazenie to rozmnozyc glonojadki :) al chyba tylko mazenie jak narazie!!
Dadzą sobie radę. Ja właśnie obserwuję jak młode rozłażą się po całym akwarium. Samiec dobrze pilnuje ikrę, wylęg trwa około 14 dni. :D
Dzieki za odpowiedz.
ja ze swojej strony moge Ci doradzic wlozenie rurki z pcv zbrojniki niebieskie lubia sie tak rozmnazac do tarla dochodzi w rurce a reszta zajmnie sie juz samiec
Dzięki za rade, też nad tym myślalem ale nie wiem czy młodym to się tam spodoba????
Ja raczej myślałem o kokosie częsciowo zakopanym w dno, a za razem schowanym pod takim korzeniem obrośnietym mchem, to by im dało dobre srodowisko zaraz po wyłęgu.
Z drugiej strony mógłbym za pomocą tej rurki perfidnie je podgładać(zakopany koniec umieszczajac przy szybie)?????????
hhhhmmmm
sam juz nie wiem
Ale w tym momencie mnie olsniło!!!! :wink:
Wsadze i kokos i rurke, jesli w ogule maja ochote na tarlo a wydaje mi sie ze tak to same sobie wybiora. :D
Ja to jdnak jestem genialny :roll: (żart)