Zobacz pełną wersję : Chcę od grudnia poprowadzić sklep obwożny w Poznaniu i okolicach( ryby, rośliny itd.)
Myślę na poważnie nad uruchomieniem na zasadach sklepu obwoźnego takiej dzialalności-jeżeli byliby chętni na zakup ryb, roslin, gryzoni w cenach dużo niższych niż sklepowe- to przy zamówieniu powyżej 20 zł dowoziłbym ryby do Poznania i okolic (do 20 km wókół miasta). Nie trzeba zamawiać dużo zwierząt jednego gatunku tylko te które się chce- no to z większością gatunków nie byłoby problemu. Działalność oczywiście byłaby zarejestrowana w urzędach więc i fakturke bym wystawił w razie obaw kientów. Spokojnie mogę zaoferować w takim systemie powyżej 100 gatunków ryb i zbliżoną liczbę roślin.
lukaszcugier
11-28-2007, 18:50
tylko jak Ci się paliwo zwróci jak za 20 zeta dowóz gratis???
mike0014
11-28-2007, 19:26
dojazd 20 km gratis to w dwie strony 40 km, moj samochód spala 8 L/100km to masz 3,2 L na te 40 km 3,2x4,47 to masz 14,3 samo paliwo a gdzie koszy inne uzytkowania samochodu? 100 gat ryb ok to nie problem ale 100 gat roslin to juz jest problem pełna oferta Plasntisa nie ma tyle a zawsze sa braki jak w zamowienie za 1500 zl jest 50 to max. Proponuje dobry rachunek ekonomiczy. Wiesz ile rocznie koztuje utrzymanie sklepu zoo. z wszystkimi kosztami, zus, czynsz, prąd, woda, podatki, pracownik, ubezpiecznie, straty. Przykład kupie u cienie neona inesa za 25 zł i mieszkam 15 km od ciebie ile do tego dołożysz?
dojazd 20 km gratis to w dwie strony 40 km, moj samochód spala 8 L/100km to masz 3,2 L na te 40 km 3,2x4,47 to masz 14,3 samo paliwo a gdzie koszy inne uzytkowania samochodu? 100 gat ryb ok to nie problem ale 100 gat roslin to juz jest problem pełna oferta Plasntisa nie ma tyle a zawsze sa braki jak w zamowienie za 1500 zl jest 50 to max. Proponuje dobry rachunek ekonomiczy. Wiesz ile rocznie koztuje utrzymanie sklepu zoo. z wszystkimi kosztami, zus, czynsz, prąd, woda, podatki, pracownik, ubezpiecznie, straty. Przykład kupie u cienie neona inesa za 25 zł i mieszkam 15 km od ciebie ile do tego dołożysz?
spokojnie z tymi kosztami- właśnie tacy maluścy po te 20 zł mają mi tylko zarobić na paliwo- bo ja jednak mam wejścia po sklepach zoologicznych więc dorzuć do tego np. 3000 dziennie ze sklepów no to chyba coś się zarobi?
tylko jak Ci się paliwo zwróci jak za 20 zeta dowóz gratis???
jak się nazbiera takich maluśkich ok 25 na 1 wyjazd no to już jest 500 zł do tego kilka sklepów, których właściciele napewno wezmą ryby za 200-300 jednorazowo no to trochę się nazbiera