Zobacz pełną wersję : dzdzownice
tak sobie myślę czy takie zwykle dzdzownice zlapane "na chodniku" po deszczu naprzyklad nadają sie jako uzupelnienie diety dla rybek(skalary itp) z drugiej strony nie che wprowadzic jakies choroby do akwa.czy ktos stosuje/wal taki pokarm .oczywiscie posiekane :)
pozdrawiam
mirexone
03-27-2004, 21:16
Ja karmie swoja piranie dzdzownicami i wcale nie narzeka. Ja nie siekam tylko daje w calosci a czasmi nawe rosowy.
no wiesz nie ma co porównywac skalarow do pirani :)
z drugiej strony myślałem ze przeciez mozna kupic takie małe dzdzownice w wedkarskim sklepie,są różne rodzai wieksze i mniejsze,i do nich raczej bym zastosował te mniejsze.chociaz mam obawy czy aby nie zaszkodze im w ten sposób :4:
pozdrawiam
matyjasz
03-27-2004, 22:41
Nie zapomnij bardzo dołądnei opłukać dżdzownic :) I akim pokarmem to najlepiej symbolicznie raz na tydzień ponieważ zbyt częste karmienie dżdzownicami powoduje otłuszczenie ryb i większe ryzyko przyprowadzenia jakiegoś choróbska.
Nie zaszkodzi ;) ale sporadycznie.
Karmiłam moją parke małymi dżdzownicami lub posiekanymi. Pożerały az miło. Teraz karmie nimi pawiookie :)
Dla skalarów kup nr-2, sa mniejsze, można nie siekać.
DZIEKI SERDECZNE ZIOMALE :11:
challenge
03-31-2004, 19:40
ja karmie tym normalnie i nic sie nie dzieje ale nie za czesto
robkan77
04-01-2004, 07:00
Podobno dżdżownice powinno się na jeden dzień włożyć do piasku, aby nastąpiło ich samooczyszczenie :lol:
Jak tylko gdzieś znajde taka dzdzownice to napewno nieprzejde obok niej obojetnie, przed podaniem bardzo dokładnie ją płukam w wodzie i siekam na kawałeczki. :D