Zobacz pełną wersję : ----------SKALARY MAJĄ KULKI :-)))----------
WŁASNIE OBSERWUJE TARŁO SKALARÓW!!! CZY KTOŚ MI POWIE CZY JKRA MA JAKIEŚ SZANSE W ZBIORNIKU OGULNYM Z dwoma zrbrojnikami po 4 cm i czterema kiryskami po 4 cm?? Żeby było śmieszniej to ikra leży na liściu jakieś 20 cm od kokosa księżniczek które własnie przygotowują się do tarła ( tak przypuszczam ) I to na terytorium drugiej pary skalarów która została z tamtąd przegoniona! :-))) Posadzić więcej roślin? Mam mało roślin które odpowiadały by skalarom. Oprucz tego mam jeszcze razbory i kardynałki. AKWARIUM 200L ??
arturgołąb
01-19-2005, 21:02
Ja tez mam ciągle tarło skalarów w zbiorniku głownym,i przekonałem się że zwłaszcza zbrojniki bardzo lubią ikrę!Przy innych rybach nie masz szans na wychów młodych skalarków :(
Najlepiej Przygotuj sobie 2 akwa z identycznymi parametrami i przełóż IKRE. Inaczej to szanse to jakieś...hmm.. z 5%.
niezly masz kogel mogel w zbiorniku... Twoje pochodzą z roznych biotopow... ksiezniczki potrzebuja wody twardej i zasadowej... dla ksiezniczek zaleca sie hodowle w zbiorniku gatunkowym lub biotopowym... kardynałki są zimnolubne i lubią silny prąd wody....
Zgadza się! a żeby było śmieszniej to mam młode księżniczki! ;))) Kardynałki z powodu tego że są zimnolubne ( tak przypuszczam) bardzo szybko się starzeją! Mają rok a już widać że są u schyłku swojej misji. Mam przegląd całego świata słodkowodnego!