PDA

Zobacz pełną wersję : DLACZEGO NIECHCE MI DZIAŁAC

BARTEK_14
01-09-2005, 16:51
ZROBIŁEM BIMBROWNIE ,I NIECHCE WYTWARZAĆ BĄBELKÓW. CO SIE DZIEJE ??? :( . WSZYSTKO JEST SZCZELNIE ZAKLEJONE SYLIKONEM ALE NIE POJAWIAJĄ SIE BABELKI

PROSZE O POMOC...

BARTEK_14
01-09-2005, 17:08
CZY JAK BIMBROWNIE MAM PODŁĄCZONĄ DO FILTRA WEWNĘTRZNEGO TO FILTR MAM WŁAŃCZAĆ :x :cry:

Tomasz Zawół
01-09-2005, 19:20
Po pierwsze nie pisz z capsem bo się źle czyta.

Jeżeli jesteś pewien, że wszystko jest szczelne znaczy, że źle zrobiłeś zacier.
Zrób jeszcze raz i wtedy zobacz. Może drożdże miałeś jakieś kijowe.

Michał J
01-09-2005, 19:28
CZY JAK BIMBROWNIE MAM PODŁĄCZONĄ DO FILTRA WEWNĘTRZNEGO TO FILTR MAM WŁAŃCZAĆ :x :cry:

Nie zabardzo rozumiem o co ci chodzi... Filtr przecież musi być cały czas włączony. Napisz coś więcej, bo ciężko cokolwiek wywnioskować z tego co napisałeś.

drynda
01-09-2005, 22:43
odlacz wezyk i wloz sam do wody i sprawdz czy beda szly babelki jesli nie to [o ile masz zrobiona bibmrownie z 2 butelek (lub innych) w jednej zacier w drugiej woda] czy wogole w drugiej butelce z woda ida babelki bo jesli nie to znaczy ze albo zacier do bani albo gdzies co2 ucieka ;]

BARTEK_14
01-10-2005, 12:55
Z butli gdzie jest zacier idą bąbelki do butelki z wodą, natomiast z butelki z wodą nie chcą iść do akwa. Tak jest od wczoraj. :cry:

Tomasz Zawół
01-10-2005, 13:19
Opisz dokładnie jak masz podłączony wężyk z 2 butli do filtra.

Odłącz go od filtra i zobacz pod wodą czy lecą bąbelki. Jak nie to masz nieszczelność. Jak tak to znaczy, że filtr tak rozbija CO2, że nie jesteś w stanie tego zauważyć.

BARTEK_14
01-10-2005, 14:23
bimbrownie mam zrobioną z dwóch butelek, w jednej jest przecier a w drugiej do połowy woda. Odłączyłem wężyk od filtra i włożyłem do wody i nie ma bombelków. Nie wiem co się dzieje przecier zrobiłem tak jak było podawane na forum:2 szklanki cukru, 4 szklanki wody i łyżkę drożdży. Uszczelnione mam wszystki sylikonem.

Taboret
01-11-2005, 04:39
Momencik, czy ty albo nie robisz tego troszke źle:
Odłączyłem wężyk od filtra i włożyłem do wody
I nie żebym był specjalistą od bimbrowni, bo nawet roślinek nie mam, ale na mój gust to wężyk z bimbrowni powinien być w tej butelce pod wodą, a ten od filtra nad jej powierzchnią.

Czy się jednak mylę? Nie, nie mylę się. ;]

Jeśli to jest to, po prostu popraw wężyki aby były jak na rysunku w poście: http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=8539
No chyba, że chodzi ci o to, że zdjąłeś całkowicie wężyk z filtra a zamocowane masz prawidłowo.
Powodzenia

OLEJ
01-24-2005, 16:27
proponuje tak:
najpierw sprawdz czy massz wszystko szczelne(jak to zrobic chyba nie musze tlumaczyc)
nastepnie powinno to wygladac tak:
-butelka z drozdzami od niej wezyk do drugiej butelki(wszystko szczelnie)
w drugiej butelce wody do polowy albo wiecej i szlalw ktory idzie od drozdzy ma sie konczyc na samym dnie a ten ktory idzie do akwa nie moze byc zanuzony w wodzie(chodzi mi o wode w butelce).
Jesli tak masz to musisz prubowac eksperymentowac z proporcjami ja juz nie pamietam jak u mnie bylo
Teraz mam butle :D

Matrix
02-05-2005, 19:46
i w 2 bulelce musi sie wytworzyc pewne cisnienie dopiero po tym pojdzie dalej do akwa.

michał.akwa.
02-06-2005, 11:43
z tego co napisałeś problem wynika z tego że masz nieszczelną butelke z wodom