Zobacz pełną wersję : AQua Plant kiedy AkraFlawina
Destroyer
03-26-2004, 13:44
A na opakowaniach pisze żeby niemieszać tych preparatów.
Jeśli użyje np. dzić Akryflawin to za ile dni mam użyć Aqua Plant (lub inny preparat :?:
Z góry dzięki.
Mam w domu broszurkę z preparatami Tropical.Piszą,że akryflawinę i aqua plant nie wolno mieszać z innymi preparatami ,które wydzielają tlen lub chlor czyli chloramina,aqua-kali,discus sept.Dalej pisze,że można stosować razem z ferrero-activ,multimineral,kobaltosan,aquaflorin,ferroflor in oraz z antychlor,esklarin,ichtiosan,cristal,mfc.Drukowany mi literami jest napisane w tej broszurce,że preparaty te można stosować razem :) Czyli bez obawy możesz użyć zarówno akryflawinę jak i aqua plant.
Destroyer
03-26-2004, 17:10
A jesłi by użyłem akryflawine i Ichiostus razem czy stało by sie coś ?
elektron
03-26-2004, 18:16
napisz co dolega twojemu akwarium a nie kombinujesz pod górę , po co mieszać leki . Napisz co hodujesz , coś o parametrach wody,wtedy można coś kombinować.
Destroyer
03-26-2004, 18:33
Dopiero zaczynam.
Pytam sie na zapas zeby nie w ostatniej chwili sie nie pytać bo na ten czas rybki mogą (umrzeć :()
elektron
03-26-2004, 18:44
stary odpuść sobie jak zaczynałem też byłem mocny -teoretycznie ,ale jak już zaczołem to się okazało,że nic nie wiem.Teraz jak coś moim rybkom dolega to stosuję tylko leki tetry(myślę że są najbardziej sprawdzone),oprucz tego część z nich można mieszać,jak zachodzi taka potrzeba. Mój sposób na to by rybki nie chorowały to:
-czysta woda
-odpowiednie ph
-odpowiednia twardość
-witaminy w płynie(aqua medic)
-uzdatniacz (aqua medic)
-pełnowartościowe ,zróżnicowane żarcie(karmię tylko tetrą) i trochę mrożonki ,ale ją zawsze wymaczam w kapifosi-wyjątek lek zooleku
-niestresuj ich i będzieSUKCES
Destroyer czemu chcesz zastosować akryflawinę z ichtiosanem?Masz ospę w akwarium? Jeśli nie to po co chcesz aplikować te lekarstwa?Jeżeli nie ma choroby nie stosuj lekarstw :!: W przyszłości jak będziesz potrzebował pomocy to na forum znajdzie się dobra duszyczka,która Ci pomoże rozwiązać problem i tak jak napisał elektron nie kombinuj pod górę :wink:
A tak wogóle to napisz jakie ryby trzymasz ,bo tu też jest różnica w stężeniach.
Elektron ,ale mocząc mrożonki w lekach też aplikujesz rybom chemię
być może bez potrzeby(no chyba ,że w czasie leczenia)