PDA

Zobacz pełną wersję : Macie zdjecia biotopu dla pielegniczek z Am. pld ?

Tomek99
01-08-2005, 18:21
Witam:)

mam wielka prosbe, jest w trakcie tworzenia biotopu ameryki pld z zamierem chodowania Apistogramma borelli lub Apistogramma cacatuoides. Ciagle ta rozwazam jakie rybki.

Mam zamiar chodowac tylko pilegniczki, ew. cos na dno lub zbrojnika( ? ).
Chcialbym dochowac sie narybku

Dochodzac do sedna - mozecie wkleic zdjecia biotopow ? najlepiej waszych albo jakies czytelne naturalne ;) Nie jestem pewien jak roslinami obsadzic akwarium :/ mam 60 L akwarium

hmm..kokosa to trzeba samemu zrobic ? jesli tak to w jaki sposob to zrobic ? :)

z gory dziekuje i pozdrawiam

IIvan
01-08-2005, 18:53
Kokosa przecinasz piłką do drewna.. wylewasz mleko wyskrobujesz miązsz i gotujesz ... z tego co czytałem nie obrywa sie włosków z łupiny
(u mnie zdalo egzamin .. nie brudzilo wody i nie plesnialo wiec chyba ok)

Sliwka69
01-08-2005, 23:54
Jeśli chcesz dochować się potomstwa w przypadku borelek to neony , zbrojniki , kiryski raczej odpadają daj zamiast nich otoski . Ze swojej strony polecam borelki wspaniałe rybk i dość ciekawe zachowania rozrodcze . Kakadu wypadaja prz nich IMO dość pospolicie , a ze zdjęciami troszkę cięrzko . Polecam pogrzebanie na apisto.pl oraz forum apisto.pl z tego co pamiętam na forum ktoś umieszczał linki do zdjęć .

Tomek99
01-09-2005, 00:55
Dzieki za odp :)

hmm..co bedzie lepsze ( gdzie beda sie lepiej czuly i zloza ikre ?:) ) kokos czy nasptepny korzen ? Z uwagi na malo miejsca umiescilem jeden korzen ale rozwazam nastepny aby ryby mialy wiecej kryjowek.. moze lepiej kokos ? :P

nie myslalem o neonach itp, raczej aqua - biotopowo ( roslinosc itp ) - gatunkowe ( pielegniczki ) :)

co do zdjec znalazlem zdjecia srodowiska naturalnego ale nie za wiele tam bylo widac :/ moze jestem za glupi na znalezienie odpowiednich zdjec :P

pozdrawiam

Początkujący12
01-09-2005, 12:25
Jeśli chcesz dochować się potomstwa w przypadku borelek to neony , zbrojniki , kiryski raczej odpadają daj zamiast nich otoski .

Co do kirysków to się nie zgadzam, ryby nie zjadają żadnej ikry, ani swojej, ani innej. Otoski to dobry pomysł, a co do neonków to z 7-9 sobie poradzą.